Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederhemert, 6 december 2007

De Nieuwe Aanpak geeft vorm aan nieuw evenementenbeleid Utrecht Adviesbureau BV De Nieuwe Aanpak (DNA) heeft opdracht gekregen het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Utrecht vorm te geven. De gemeente maakte haar keuze uit een drietal bureaus. Utrecht werd dit jaar verkozen als Evenementenstad van Nederland.

De nieuwe Nota Evenementenbeleid moet komend voorjaar worden voorgelegd aan de Utrechtse gemeenteraad.

De nieuwe Nota Evenementenbeleid vervangt de huidige nota die dateert uit 1996. Het beleidsdocument wordt gemaakt voor de stad, maar ook samen met de stad. Lex Kruijver van DNA: "Het nieuwe evenementenbeleid moet kunnen rekenen op een zo breed mogelijk draagvlak in de stad. Daarom betrekken we de verschillende stakeholders zoveel mogelijk bij het proces". De Nota moet ook nadrukkelijk de ambitie uitstralen die past bij de stad die de titel "Evenementenstad van het Jaar" draagt. Met evenementen als het Nederlands Film Festival, Festival aan de Werf, Festival Oude Muziek, Culturele Zondagen en Festival de Beschaving, beschikt Utrecht reeds over een solide evenementenbasis voor verdere ontwikkeling. In de komende jaren wil de stad zich nadrukkelijker profileren met beeldbepalende evenementen zoals de Vrede van Utrecht in 2013. De stad heeft zich kandidaat gesteld voor de 'Grand Départ'; de start van de Tour de France en bovendien heeft Utrecht de wens uitgesproken om zich in 2013 kandidaat te stellen als Culturele Hoofdstad van Europa.

BV De Nieuwe Aanpak is eind 2005 opgericht door Lex Kruijver en Thom Ummels. DNA adviseert en ondersteunt overheid en bedrijfsleven op het terrein van stads- en regiopromotie, citymarketing, eventmarketing, en vrije tijdsbesteding. Inmiddels heeft DNA opdrachten uitgevoerd voor gemeenten als Eindhoven, Alkmaar, Nieuwegein, Helmond, Mechelen(B) en Dronten, en citymarketingorganisaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. Het bureau nam mede het initiatief om te komen tot een keurmerk voor evenementen. Een initiatief dat is overgegaan in de Stichting Event Audit Nederland. Samen met het researchbureau ReSpons heeft DNA de Event Scan ontwikkeld als onderzoek- en beleidsinstrument voor gemeenten op het gebied van evenementen.

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht