Gemeente Oldenzaal


Oldenzaal introduceert startersregeling

gepubliceerd op : 7-12-2007

Woningzoekenden die financieel moeite hebben met het kopen van een woning kunnen bij de gemeente Oldenzaal een beroep doen op een startersregeling. De gemeenteraad heeft tijdens de raadsvergadering op 6 december unaniem ingestemd met de invoering van deze regeling.

De gemeente Oldenzaal stelt wel enkele voorwaarden aan starters die van de regeling gebruik willen maken. Zo mogen zij niet eerder een woning hebben gekocht, moet het gaan om een koopwoning in Oldenzaal en de starter moet zelf de woning gaan bewonen. Starters komen voor een maximale lening van 40.000 euro in aanmerking.

Wat is de starterslening?
Een starterslening is een aanvullende lening voor (toekomstige) inwoners van Oldenzaal die voor het eerst een woning willen kopen, maar daarvoor eigenlijk onvoldoende inkomen hebben.

De lening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat starters, op basis van hun inkomen, bij de bank kunnen lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. De lening kent een rentevaste periode van vijftien jaar, de looptijd is maximaal dertig jaar.

De huizenprijzen zijn de laatste jaren fors gestegen. Daarom voeren steeds meer gemeenten de startersregeling in. Zij hebben een fonds bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Uit dit fonds verstrekt SVn namens de gemeenten leningen aan onder meer starters op de koopwoningmarkt.

Hier vindt u uitgebreide informatie over het aanvragen van de startersregeling.