Gemeente Bolsward


Nieuws
07-12-07

Overname zwembad door Optisport

Zwembad.JPG
De gemeente heeft donderdag 6 december 2007 een gesprek gehad met het zwembadpersoneel over de positie van de gemeente in de overdracht van de exploitatie.

Het zwembad Vitaloo is eigendom van de gemeente Bolsward. De exploitatie is op dit moment nog in handen van Sportfondsen Bolsward B.V. Het personeel van het zwembad is bij Sportfondsen Bolsward in dienst en is nooit in dienst geweest van de gemeente Bolsward.

De bestaande exploitatieovereenkomst met Sportfondsen is opgezegd en een nieuwe aanbestedingsprocedure is uitgeschreven om de exploitatie opnieuw uit te besteden per 1 januari 2008.

Op 11 december aanstaande zal de gemeenteraad zich uitspreken over het voornemen van het college van B&W de exploitatie opnieuw te gunnen.

Optisport is op dit moment de meest voor de hand liggende kandidaat, zij hebben de best passende offerte uitgebracht.

Optisport heeft aangegeven het personeel van de huidige exploitant Sportfondsen over te willen nemen met behoud van alle rechten en plichten zoals die zijn vastgelegd in de CAO Recreatie. Dit is ook een voorwaarde voor de gunning van de exploitatie.

Sportfondsen blijkt voor de pensioenvoorziening van het personeel een extra regeling buiten de CAO verplichting te hebben afgesloten. Hiervan is de gemeente nooit door Sportfondsen Bolsward B.V. in kennis gesteld en heeft er dan ook nooit mee ingestemd. De verantwoordelijkheid voor de afwikkeling van de met het zwembadpersoneel getroffen pensioenvoorziening berust bij Sportfondsen.