Nederlandse Politiebond


UITKOMST CAO-OVERLEG 7 december 2007

De politiebonden NPB, ACP, ANPV en VMHP hebben vandaag indringend gesproken met de minister van BZK over haar officiële bod voor een nieuwe politie-CAO vanaf 1 januari 2008. Door alle deelnemende partijen is zeer zorgvuldig naar alle aspecten van het bod van de minister gekeken, afgezet tegen de verlangens van de verschillende bonden.

Na ampel beraad hebben de bonden vastgesteld dat het bod van de minister, inclusief de wijzigingen die nog tijdens het overleg daarin zijn aangebracht, het niet mogelijk maakt de conclusie te trekken dat een onderhandelaarsakkoord binnen bereik ligt.

Op grond van deze conclusie zullen de bonden hun leden informeren en/of raadplegen. Daaraan voorafgaand zullen zij maandagmorgen 10 december 2007 met elkaar spreken over de mogelijkheden van noodzakelijke collectieve acties indien daartoe door de respectievelijke achterbannen wordt besloten.

Vanmiddag komt het NPB-hoofdbestuur in Woerden bijeen om de CAO-ontwikkelingen te bespreken. Nadere berichtgeving vanuit het bestuur volgt in de loop van dit weekend.

Gepubliceerd op 07 december 2007 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.