Gemeente Venlo


Natuur vaart wel bij Floriade/Greenpark Venlo

7-12-2007

Om de benodigde grond te verwerven voor de Floriade 2012 gaat Venlo grond ruilen met Staatsbosbeheer. In vierkante meters is de natuur in het voordeel: voor elke hectare industriegrond geeft Venlo zes hectare natuur terug.

Venlo krijgt bij de grondruil bijna 9,5 hectare en staat er bijna 57 af aan Staatsbosbeheer. Venlo heeft de grond nodig voor de Floriade, die in 2012 door de regio Venlo wordt georganiseerd. Na afloop van de wereldtuinbouwtentoonstelling wordt het terrein een hoogwaardig bedrijventerrein, Greenpark Venlo.
Staatsbosbeheer kan met de verworven bos- en landbouwgronden duurzame natuurkernen behouden of versterken. Daarnaast kunnen deze waardevolle natuurgebieden in Venlo-West nu door middel van verbindingszones aan elkaar worden gekoppeld.

Cradle-to-cradle
De Floriade bundelt natuur en economie, zegt wethouder Herman Janssen (Ruimte & Wonen). Dat geldt niet alleen voor het evenement zelf, maar dus ook voor de manier waarop we de grond verwerven en vervolgens tijdens en na de Floriade gaan gebruiken.
Venlo en Staatsbosbeheer sloten maart vorig jaar al een convenant, waarin ze de aanpak die nu gestalte krijgt overeenkwamen. Economie en natuur moeten hand in hand gaan, stelt Janssen. Niet voor niets heeft Venlo het cradle-to-cradle principe omarmd. Op die manier waarborgen we zowel de duurzaamheid van onze economie als die van onze leefomgeving.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Rik van Druten
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6225
mobiel 06-14412746