Gemeente Zoetermeer

Nieuw hondenuitlaatveld in het Prins Willem Alexander-plantsoen

Wens wijkbewoners gerealiseerd
Het Prins Willem Alexanderplantsoen in de wijk Driemanspolder heeft een nieuw hondenuitlaatveld. Wethouder Frans Muijzers opent dit veld op woensdag 12 december om 15.00 uur door er een speciaal bord te onthullen.
Het afgezette veld is er gekomen naar aanleiding van het project 'Wijkbewoners aan Zet' en is daaruit gefinancierd. Het veld was een verzoek van bewoners uit verschillende flats in de nabije omgeving. Op het veld mogen honden vrij rondlopen en met elkaar spelen. Het veld wordt niet alleen een ontmoetingsplek voor de honden, ook hun baasjes krijgen enkele bankjes op het veld. Op het uitlaatveld geldt wel een opruimplicht als de hond daar zijn behoefte doet. Daarvoor zijn de hondeneigenaren zelf verantwoordelijk. Bij de wijkposten zijn hiervoor gratis opruimzakjes af te halen.

De gemeente is dit jaar gestart met het project `Wijkbewoners aan Zet'. Het doel hiervan is de leefbaarheid in de wijken te bevorderen door 4 euro per inwoner beschikbaar te stellen. Bewoners bepalen daarin samen de inzet van -extra beschikbare- vrije wijkbudgetten.