Politie Midden- en West Brabant

Persbecht district Bergen op Zoom (7/12)

BERGEN OP ZOOM, 7 december 2007

Uitslaande brand in woning in Nieuw Vossemeer

NIEUW VOSSEMEER: Bij een uitslaande brand in een woning aan de Merijntje Gijzenstraat is vanmorgen grote schade ontstaan. Ook de drie belendende percelen liepen schade op. De bewoonster en haar vijf kinderen moesten zich via een raam en een plat dak in veiligheid brengen.

Vanmorgen werd omstreeks 07.56 uur een brand gemeld in een woning aan de Merijntje Gijzenstraat. Ter plaatse bleken de bewoners de woning al verlaten te hebben. In de woning was bij het uitbreken van de brand een moeder met haar vijf kinderen aanwezig. Haar man was al aan het werk. Een van de kinderen maakte haar wakker en vertelde haar al hoestend en proestend dat er brand was in de woning. Moeder en kinderen hebben de woning vervolgens via een plat dak verlaten, omdat de trap al in brand stond. Ook de buren waren al naar buiten. De brandweer schaalde op naar grote brand. De brand werd bestreden door drie tankautospuitwagens en een hoogwerker. Het korps van Nieuw Vossemeer kreeg ondersteuning van brandweerlieden uit Halsteren, Bergen op Zoom (hoogwerker) en Steenbergen. Omstreeks 10.00 uur was de brand meester.

De woning waar de brand was uitgebroken, is een tussenwoning. Door de brand is ook schade ontstaan aan de drie andere woningen die deel uitmaken van het blok. Het gaat om water- en rookschade maar door de harde wind ook schade aan het dak. Voor de bewoners is slachtofferhulp in kennis gesteld. Ook Salvage werd geïnformeerd zodat de eerste maatregelen namens de verzekeringsmaatschappij kunnen worden genomen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Er wordt echter gedacht aan kortsluiting. Volgens de brandweer is de brand op de 1^e verdieping ontstaan. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant stelt morgen vermoedelijk een sporenonderzoek in.

17-jarige opgepakt wegens stalking en bedreiging

ROOSENDAAL: Gisteren is een 17-jarige Roosendaler aangehouden wegens stalking en bedreiging. De verdachte heeft op meerdere locaties, in de periode tussen 29 november en 4 december, zijn ex-vriendin bedreigd. Ook zou hij haar moeder hebben lastig gevallen toen zij naar de stad gingen. Van deze zaak is al twee keer eerder aangifte gedaan. De jongen werd meegenomen naar het bureau Hij is in verzekering gesteld.

Rijden zonder gordel verraadt diefstal

ROOSENDAAL: Gisterenmorgen zijn twee jongens (19 en 22 jaar) uit Halsteren en Ossendrecht, op de Belder aangehouden ter zake het stelen van kabels en koperen regenpijpen op bouwterreinen. De 19-jarige verdachte bleek ook tegen een reclamebord gereden te zijn op het bedrijventerrein. Hij was na het ongeval doorgereden.

Omstreeks 09.00 uur reden de verdachten, elk in een eigen auto, over de Belder. De jongens werden gecontroleerd omdat ze geen gordel droegen. De agent rook bij de het voertuig van de 19-jarige bestuurder een wietlucht. Daarop heeft de agent, op grond van de opiumwet, een nader onderzoek in de auto ingesteld. In de wagen vond hij een kistje met daarin een basepipe, vier lege gripzakjes, tassen, een knuppel en bekabeling. De bestuurder bekende dat hij de kabels had weggenomen op een bouwterrein in Halsteren.

De 22-jarige verdachte bleek eveneens van diefstal afkomstige goederen in zijn auto te hebben. Het ging om koperen regenpijpen die waren gestolen vanaf een gebouw in Ossendrecht. Hierop zijn beide mannen aangehouden ter zake diefstal.

Fransman aangehouden wegens bezit van vuurwapen

ROOSENDAAL: Vanmorgen om 06.45 uur is een 25-jarige Fransman gearresteerd wegens bezitten van een vuurwapen. De politie kreeg vanmorgen de melding dat een personenauto met schade en geen kenteken aan de voorzijde op de Parklaan stond geparkeerd. De agenten gingen ter plaatse en vonden het voertuig met een slapende man erin. Ze hebben de man wakker gemaakt en het portier open gemaakt. Een agent vroeg om zijn ID-bewijs. De man gaf dat, op dat moment zag de andere agent dat in het handschoenenvakje een vuurwapen lag. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Bestuurster rijdt fietser aan

HALSTEREN: Rond 16.00 uur gisterenmiddag reed een 33-jarige vrouw uit Bergen op Zoom een 43-jarige Steenbergse man aan. De 33-jarige vrouw reed met haar auto over de Halsterseweg komende uit de richting van Bergen op Zoom. De automobiliste verleende geen voorrang aan de voor haar van links komende fietser. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een registratieset van het verkeersongeval opgemaakt

Auteur: Willem van Hooijdonk en Nikki Pessers