Politiebond ACP

7 december 2007

Acties op komst bij politie

Categorie: ACP - nieuws, Actueel, Politiestudenten, Homepage Vakcentrale

Het CAO overleg is opgeschort. De Politievakbond ACP is samen met de andere bonden uit het overleg gestapt. De bonden komen er niet uit met minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken (BZK).

Wel woorden, geen daden
Sinds 26 september onderhandelde de ACP en de andere politiebonden met de minister van BZK voor een nieuwe politie CAO. Politiemensen voelen zich onderbetaald en ondergewaardeerd. Met deze CAO moest daar een einde aan komen. De minister ziet dat blijkbaar anders. In woorden heeft zij het belang van een goede beloning aangegeven. Haar daden blijven echter achterwege. De minister erkent dat het politiewerk zwaar en risicovol is, maar biedt onvoldoende om tot een rechtvaardige verbetering van het salaris te komen. De ACP betreurt deze opstelling van de minister.

200 euro
ACP-leden hebben zelf bepaald dat er een inkomensverbetering van 200 euro netto moet komen. Voor iederéén die bij de politie werkt. Van het huidige salaris komen steeds minder collega´s rond. Meer signalen hebben wij niet nodig. Het gaat ons om een rechtvaardige salarisverhoging voor politiemensen

Acties
De ACP heeft begin december haar leden geraadpleegd. De boodschap is duidelijk: het gaat nu eerst om de harde munten. Als de minister niet met een beter bod komt, gaan acties plaatsvinden,' is ons van tevoren gemeld. Die tijd lijkt nu aangebroken. De bonden overleggen maandag over de vormgeving van mogelijke acties. De leden worden daarbij nauw betrokken. In eerste instantie zullen dat geen acties zijn die het publiek schaden, maar als de minister in haar opstelling volhardt, wordt dat niet uitgesloten.


---