Gemeente Deventer

bedrijventerreinen

Bedrijvenregeling voor vervuilde bedrijventerreinen

De overheid (ministerie van VROM) streeft ernaar in 2030 alle ernstige gevallen van bodemverontreiniging gesaneerd of beheerd te hebben.

Vervuilde bedrijfsterreinen die een groot risico voor hun directe omgeving vormen, moeten uiterlijk in 2015 zijn aangepakt. Het gaat dan om sanering van verontreinigingen die vóór 1987 zijn ontstaan.

Die saneringen komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor subsidie in het kader van de bedrijvenregeling.

Vanaf 2015 mag de bodem van verontreinigde locaties geen risico meer opleveren voor het huidige gebruik van deze locatie.

Om bedrijven een steuntje in de rug te bieden bij het saneren van verontreinigde bodem heeft de overheid de Bedrijvenregeling en Cofinanciering in het leven geroepen.

U kunt in aanmerking komen voor een van deze subsidieregelingen als u aan de subsidievoorwaarden voldoet. Meldt u zich dan wel vóór 1 januari 2008 aan. Hierna kunt u geen gebruik meer maken van de subsidie mogelijkheid.'

Eigenaren en erfpachters van een bedrijfsterrein met een mogelijk ernstige bodemverontreiniging, zoals bekend bij de gemeente, kregen hierover eerder al een brief.

Hebt u geen brief ontvangen, maar meent u wel in aanmerking te komen voor subsidie, dan kunt u zich aanmelden met het aanmeldingsformulier.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente: Judith Meekes van de eenheid Ruimte en Samenleving, telefoon 0570 - 693994.

Publicatiedatum: 7-12-2007
foto van een bedrijventerrein

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 7 december 2007