Persberichten 07/12 ochtend

Regio, 07-12-2007

Lisse Controles verlichting Politieteam Lisse heeft in haar gebied in de periode oktober en november diverse controles verlichting (fietsen en bromfietsen) gehouden. In oktober werden 88 bekeuringen, (77 fietsers en 11 bromfietsers) geschreven en in november 131 (118 fietsers en 13 bromfietsers). Het team constateert dat ondanks de bekeuringen er ook veel fietsers zijn die wel met verlichting rijden. Uit onderzoek (Bron; ministerie van Verkeer en Waterstaat) blijkt dat als 1 procent beter gebruik maakt van verlichting dit circa tien fietsslachtoffers per jaar scheelt. Een bekeuring voor ondeugdelijke fietsverlichting/ reflectoren kost een fietser 20. De bekeuring is eenvoudig te voorkomen. Wil je weten hoe? Kijk dan op www.fietslichtaan.nl.

Leiderdorp Woninginbraken Donderdag 6 december is ingebroken in een woning aan de Dubloen en in een woning aan de Wederikkreek. Van beide woningen werden de achterdeur geforceerd. Men heeft de woningen doorzocht en vervolgens sieraden, geld en een laptop gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844, team Leiderdorp.

Hoogmade Woninginbraak In de avond van donderdag 6 of de nacht van vrijdag 7 december is ingebroken in een woning aan de Graaf Willem II laan. Nadat een raam was geforceerd aan de achterzijde van de woning wist men de woning te betreden. De gehele woning was doorzocht op goederen. Er werd onder meer een LCD-televisie gestolen.

Ter Aar Bedrijfsinbraak In de avond van donderdag 6 of de nacht van vrijdag 7 december is ingebroken in een bakkerij aan het Lindenplein. Men heeft de schuifdeuren opengebroken om binnen te komen. Uit de winkel werd geld gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844, team Alkemade.

Gouda Aanhouding na vernieling ruit De politie heeft vrijdagmorgen 7 december een 34 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van vernieling van een ruit op het station. De man had meerdere keren tegen de ruit van de wachtruimte op een perron getrapt waarna het stuk ging. De politie werd ingeseind en de Leidenaar werd op het perron aangehouden.

--- einde berichten ---