Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 7 december

Regio, 07-12-2007

Ambulance over de kop na aanrijding

HEEMSTEDE- 7 december. Op de kruising van het Wipperplein en de Heemsteedsedreef ontstond rond 11.00 uur een aanrijding, waarbij een ambulance en een auto betrokken waren.

In de ambulance lag een hoogzwangere 25 jarige Zandvoortse, op weg naar het ziekenhuis om te bevallen. Een 26-jarige automobilist uit Tuitjenhorn botste door nog onbekende oorzaak op de zijkant van de ambulance, die door de klap op zijn kop terecht kwam. De hoogzwangere vrouw raakte wonder boven wonder niet gewond en is direct met een andere ambulance naar het Spaarneziekenhuis vervoerd, waar zij beviel van een kerngezonde jongen. De ambulancechauffeuse, de verpleegkundige en de 55-jarige Amsterdamse moeder van de zwangere vrouw, die achterin de ambulance zaten, raakten allemaal licht gewond. De chauffeuse zat bekneld in de ambulance en is door de brandweer uit haar positie bevrijd.

De bestuurder van de auto liep nekletsel op en is vervoerd naar het Elisabeth Gasthuis.

Als gevolg van de aanrijding is de Heemsteedsedreef enkele uren gestremd geweest.

Fietsverlichtingscontrole

BEVERWIJK/HEEMSKERK- 6 december. Politiemensen hielden tussen 18.30 en 21.30 uur op verschillende plaatsen controles gericht op (brom-)fietsverlichting.

Vijftien personen kregen een bekeuring uitgeschreven.

Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Zeker in deze donkere tijd is goede verlichting essentieel om veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer.

Inbraak in winkel

HAARLEM- 7 december. Een onbekende man heeft omstreeks 05.30 uur ingebroken bij een kledingzaak aan de Oude Groenmarkt.

Hij verschafte zich toegang tot de zaak door de ruit van de toegangsdeur te vernielen. De man is er met de inhoud van de kassa en een tas van de winkel vandoor gegaan. Het is nog niet bekend of er nog meer is weggenomen.

Oplettende getuigen zagen de verdachte op zijn fiets stappen en in de richting van het Spaarne fietsen.

De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak en roept mensen die getuige zijn geweest van de inbraak of de man hebben zien fietsen, zich te melden bij de politie via 0900-8844.

4000 liter benzine gestolen

ROZENBURG- 7 december. Onbekenden hebben tussen donderdagmiddag en vrijdagmorgen 4000 liter benzine weggenomen bij een tankstation aan de Kruisweg. Het bedrijf doet aangifte van de diefstal.

Gestolen fiets terug dankzij graveeractie

NIEUW-VENNEP- 6 december. Een 16-jarig meisje uit Nieuw-Vennep zag rond half zes haar een dag eerder gestolen fiets staan op de Symfonie. Zij herkende haar fiets doordat deze een week daarvoor door de politie was gegraveerd. De fiets, die licht beschadigd was, kon zij nadat ze zich gelegitimeerd had mee naar huis nemen.

Bromfietsster gewond na aanrijding

HEEMSKERK- 6 december. Een 32-jarige bromfietsster uit Heemskerk raakte omstreeks 14.30 uur gewond toen zij op de kruising van de Jan Ligthartstraat en de Maerten van Heemskerckstraat in botsing kwam met een auto bestuurd door een 57-jarige plaatsgenoot.

De vrouw is met onbekend letsel door ambulancepersoneel vervoerd naar het ziekenhuis. De exacte aanleiding van de aanrijding wordt onderzocht.

Getuigenoproep beroving

BADHOEVEDORP- 22 november. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een beroving op 22 november j.l. in de Stevinstraat,

Een 16-jarige meisje fietste daar rond 20.00 uur toen zij door drie onbekend gebleven mannen tot stoppen werd gedwongen. Zij kreeg van één van de mannen een klap in het gezicht en moest haar telefoon en geld afgeven. Vervolgens gingen de drie er in de richting van de garageboxen van de Stevinstraat vandoor.

De politie is op zoek naar de verdachten en wil graag in contact komen met mensen, die getuige zijn geweest, aanslaan op de combinatie van de signalementen of anderszins informatie hebben, die de politie kan helpen bij het oplossen van de zaak. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Hoofddorp, via 0900-8844.

Signalementen:

Dader 1:

man, 20 a 25 jaar oud,

ongeveer 1.70 m lang, licht getint,

stekeltjes haar, met gel naar achteren gekamd

dikke groene driekwart winterjas met grote bontkraag

donkere spijkerbroek.

Dader 2:

man, 20 a 25 jaar oud,

licht getint, ongeveer 1.80 a 1.85 m lang,

half lang donker krullend haar, wat glom van de gel en een stoppelbaardje,

gekleed in een donkere jas en broek

Dader 3:

man, 20 a 25 jaar oud,

licht getint, ongeveer 1.70 m lang,

kort donker haar, smal gezicht,
gekleed in een smalle stoffe jas tot op de heupen.