Ministerraad


Benoemingen Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid

Persbericht | 07-12-2007

De ministerraad heeft met instemming kennis genomen van de voordracht van de minister-president aan HM de Koningin ter benoeming van de voorzitter en leden van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) voor de nieuwe, vijfjarige zittingsperiode per 1 januari 2008. De ministerraad heeft besloten voor herbenoeming voor te dragen prof.mr. W.B.H.J. van de Donk als voorzitter en als leden de heer prof. P.A.H. van Lieshout, de heer prof.dr.ir. G.H. de Vries en de heer prof.dr. P. Winsemius. De zittende leden mevrouw prof.dr. L. Hancher, de heer prof.dr. B. Nooteboom en mevrouw prof.dr. P.L. Meurs zullen de WRR op 31 december 2007 verlaten.

Als nieuwe leden van de WRR worden voorgedragen mevrouw prof.dr.ir. M. van Asselt, de heer prof.dr. B. Knapen, mevrouw prof.dr. H. Prast en mevrouw prof.mr. C. Prins.

Bij de voordracht is gelet op belangrijke competenties als het vermogen tot samenwerken en het kunnen leiden van complexe onderzoeksprojecten in een multidisciplinair werkverband. Tevens is gelet op effectieve communicatievaardigheden ten aanzien van onderzoeksresultaten op het gebied van beleid en politiek.

Mw. prof.dr.ir. Van Asselt
Professor van Asselt is een deskundige op het terrein van toekomstonderzoek en zij zal zich met name gaan richten op het versterken van de internationale en toekomstgerichte oriëntatie van de WRR.

Prof.dr. Knapen
Professor Knapen is historicus en heeft gewerkt in de journalistiek en het bedrijfsleven. Hij heeft een brede kennis van internationale verhoudingen en beschikt over een uitgebreid internationaal netwerk.

Mw. prof.dr. Prast
Professor Prast is econome en was tot voor kort werkzaam bij de economische studiedienst van De Nederlandsche Bank. Zij heeft zich gespecialiseerd in economische psychologie.

Mw. prof.mr. Prins
Professor Prins is een juriste met veel ervaring op het terrein van het informatierecht en het recht rondom nieuwe technologische ontwikkelingen. Verder is zij lid van de hoofdredactie van het Nederlands Juristenblad.