Siemens

Persbericht

0712. 996

Den Haag, vrijdag 7 december 2007

Siemens vernieuwt programmeerapparaat voor Simatic industriële automatisering

Met de Simatic Field PG M2 presenteert Siemens een volledig vernieuwd programmeerapparaat voor het projecteren, inbedrijfstellen en onderhoud van industriële automatiseringsinstallaties en de service daarvoor. De Field PG M2 is voorzien van wireless-technologie, een krachtige Intel Core 2 Duo-processor, een groot 15 inch display met XGA- of SXGAplus-resolutie en geïntegreerde databeveiliging. Het programmeerapparaat heeft een snel werkgeheugen voor omvangrijke en geavanceerde databewerking alsmede alle gangbare interfaces voor industriële toepassingen. De Field PG M2 is heel compact uitgevoerd in notebook-formaat en heeft een magnesium-geëxtrudeerde behuizing. Het apparaat is bestand is tegen mechanische en EMC-belasting, die kan optreden in een ruwe industriële omgeving. Het programmeerapparaat heeft een ingebouwde accu, waarmee het apparaat langdurig zonder netvoeding is te gebruiken.

De wireless communicatie bij de Siemens Field PG M2 is gebaseerd op de WLAN-standaarden 802.11 a, b en g. In de productieomgeving maakt het programmeerapparaat gebruik van Industrial WLAN om onder alle omstandigheden verzekerd te zijn van een veilige verbinding met de automatiseringsinstallatie. De Mobile Intel GM 965 Express chipset, de Intel Core 2 Duo-processor, de 160 Gbyte serial ATA-harde schijf en de DDR2-geheugentechnologie met 677 MHz leveren hoge prestaties voor geavanceerde toepassingen. De nieuwe Simatic Field PG M2 is uitgevoerd met een 15 inch display, het grootste tot nu toe bij de serie Simatic industriële notebooks.

Het display met 1400 x 1050 beeldpunten heeft een hoge resolutie voor een uitstekende beeldweergave, ook bij kleine details. De Field PG M2 is leverbaar met een complete set Simatic engineeringssoftware. De geïntegreerde databeveiliging voorziet in gedefinieerde cycli en automatische back-up. De beveiligde informatie is altijd ter beschikking en is zonder enige moeite toe te passen.

Bij de Field PG M2 zijn nieuwe hardwarecomponenten toegepast die weinig stroom verbruiken. Dankzij de lithiumion-accu kan men gedurende een periode van 3,5 uur zonder netvoeding met het programmeerapparaat werkzaamheden uitvoeren. Verder zijn bij dit programmeerapparaat alle interfaces aanwezig, die bij industriële automatisering gebruikelijk zijn. Als aanvulling op de robuuste magnesium-geëxtrudeerde behuizing, beschermt de gemetalliseerde kunststof binnenbekleding de Field PG M2 bij EMC-belasting tegen elektromagnetische storingsvelden.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Herm Brunott
Tel: (070) 333 3905
E-mail: herm.brunott@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Digital beeldmateriaal is te downloaden van: klik hier