Rechtbank 's-Hertogenbosch


Drie onherroepelijke vonnissen behouden rechtskracht

âs-Hertogenbosch, 7 december 2007 â De raadkamer van de rechtbank âs-Hertogenbosch heeft zojuist bepaald dat het openbaar ministerie niet ontvankelijk is in de verzoeken om drie onherroepelijke vonnissen te vernietigen. Deze vonnissen waren gewezen door een meervoudige kamer, waarvan een van de drie leden nog niet formeel tot rechter-plaatsvervanger was benoemd.

De raadkamer van de rechtbank is van oordeel dat deze onherroepelijke vonnissen niet nietig of niet bestaand zijn. Dat betekent dat de vonnissen hun rechtskracht behouden. Bij dit oordeel heeft de raadkamer de rechtszekerheid laten meewegen.

Het openbaar ministerie deed in drie zaken, waarvan de termijn van hoger beroep al was verstreken, het verzoek de vonnissen te vernietigen en de zaken opnieuw te behandelen. Het openbaar ministerie wilde daarmee bewerkstelligen dat opnieuw recht zou worden gedaan door drie bevoegde rechters. De advocaten hebben vandaag tijdens de behandeling verzocht het openbaar ministerie niet ontvankelijk te verklaren, dan wel de verzoeken af te wijzen.

Bron: Rechtbank 's-Hertogenbosch Datum actualiteit: 7 december 2007 Naar boven