Time : 16:39:24
Date : 07 December 2007
Sender Name: Green Valley

Green Valley wint CMS Award en E-gov Award

Op 4 december was het dubbel prijs voor e-governmentleverancier Greenvalley. Niet een maar twee verschillende overheidsprojecten wonnen onverwacht op dezelfde avond een vakprijs. Onderweg naar Affligem ontving het team van Green Valley bericht dat het diezelfde avond ook verwacht werd in Brussel. Voor Leuven realiseerde het Nederlandse Green Valley deze zomer streaming video met geïntegreerde ondertiteling en podcasting op basis van Notubiz voor de gemeenteraadszittingen. Dit bleek dinsdagavond goed voor de E-gov Award van Agoria. Dinsdagavond werd ook de CMS Award 'gold medal of honour' unaniem door de vakjury van CMS-Channel.be toegekend aan Green Valley in de categorie 'beste overheidswebsite' voor de in september vernieuwde site van Regering.nl. Beide prijzen zijn een erkenning voor het gebruikersvriendelijke contentmanagementsysteem van Green Valley. R. Boogerd, algemeen directeur, noemt het 'een droomstart in België'.

Al meer dan 1200 keer zijn de audio-notulen van Leuven bekeken: luisteren naar je favoriete gemeenteraadslid of de volledige agenda volgen kan met enkele muisklikken. De jaarlijkse vakprijs van Agoria is een erkenning van het streven van Leuven om de kloof tussen burger en lokale overheid kleiner te maken door inwoners meer te betrekken bij de stad. Drie maanden na de eerste succesvolle uitzending van de gemeenteraadsvergadering sleepte het project dinsdagavond de jaarlijkse E-gov Award van Agoria binnen in de categorie 'verbetering dienstverlening aan de burgers'.

Voor Regering.nl ontwikkelde Green Valley samen met Logica CMG, ontwerpbureau Eend en het Nederlandse Ministerie van Algemene Zaken een geheel nieuwe site. De site is nu optimaal toegankelijk voor alle gebruikers: burgers (inclusief mensen met een beperking), bedrijven en zoekmachines. Ook is de overheidssite uitgebreid met diverse functionaliteiten zoals RSS feeds voor het 'snelle nieuws' en streaming video met geïntegreerde ondertiteling. De automatische toepassing van friendly URL's vervangt onleesbare webadressen bij het zoeken naar overheidsinformatie op Regering.nl. Twee maanden na de lancering van de vernieuwde overheidssite kent CMS-Channel, de onafhankelijke adviesorganisatie voor CMS en online marketing, uit vele Europese inzendingen Green Valley de Europese CMS award 'gold medal of honour' toe. Tijdens de feestelijke bijeenkomst op 4 december is de prijs uitgereikt in Brussel samen met een speciaal gemaakt kristallen kunstwerk.

Green Valley is in Nederland bekend als Web Content Management leverancier voor overheid en publieke sector. Tot de klanten behoren organisaties als het Rode Kruis, de ministeries van Financiën, Economische Zaken en Algemene Zaken, diverse gemeenten en de site van het Nederlandse Koninklijk Huis.