Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 7 december 2007

Zaanstreek-Waterland, 07-12-2007

Verkeersongeval met letsel

Edam, 6 december 2007, 22:48 uur

De politie heeft donderdagavond een onderzoek ingesteld naar een verkeersongeval op de Singelweg waarbij een 40-jarige Edammer gewond is geraakt. De Edammer reed over de Singelweg in de richting van de Provincialeweg N247 toen hij in een flauwe bocht de controle over het stuur verloor. Hij botste tegen een boom aan de linkerkant van de weg. Hij is met vermoedelijk beenletsel en een gebroken neus naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer kwam ook ter plaatse, maar de deur van de auto ging nog wel open. Dus de man hoefde niet uit zijn voertuig te worden geknipt. Het voertuig is wel total loss. De politie heeft een blaastest afgenomen en daaruit bleek dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed was. Om het promillage exact te kunnen vaststellen heeft de politie een bloedtest laten afnemen. Door het ongeval kwam er nogal wat olie op de weg dat de brandweer zoveel mogelijk heeft opgeruimd. De in kennis gestelde gemeente en de regen deden de rest.

Politie zoekt getuigen bedreiging medewerker dierenartspraktijk

Wormerveer, 6 december 2007, 20:19 uur

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een bedreiging van een 59-jarige praktijkmedewerker en zoekt getuigen. Donderdagavond kwam rond 19.00 uur een onbekende man de praktijk aan de Zaanweg binnen en vroeg om medicijnen voor zijn huisdier. De man verliet echter de winkel zonder medicijnen, waarschijnlijk omdat er te veel klanten binnen waren. Dik een uur later, rond 20.15 uur, kwam hij terug voor de medicijnen. De praktijk was al gesloten, maar de man stond voor de deur te schreeuwen om de medicatie. Hij werd binnengelaten door een praktijkmedewerker. De medewerker wilde net zijn personalia noteren toen de man plotseling een koevoet te voorschijn haalde en daarmee spullen van de balie veegde. Ook probeerde hij over de balie te komen. De overige medewerkers begonnen spullen naar de agressieve man te gooien die vervolgens het hazenpad koos. Met in zijn kielzog de 59-jarige medewerker. De man sloeg de Goudastraat in. Daarna ging hij richting het Wilhelminapark en schudde hij zijn achtervolger af. De man wordt als volgt omschreven:

Ø Man van ongeveer 40 jaar oud en ongeveer 175 cm lang met een mager postuur.

Ø -Blanke huid, bleek ongezond uiterlijk en diepliggende blauwe ogen

Ø -Hij droeg een blauwe jas, met een puntige capuchon die hij over zijn wit/rode honkbalpetje had getrokken

Ø Hij had blauwe skihandschoenen aan.

Ø De man vertelt in Duitsland te wonen en net verhuisd te zijn. Dit hoeft uiteraard niet waar te zijn.

De politie wil graag in contact komen met mensen die de man herkennen of die iets hebben gezien of gehoord. Belt u dan met de politie in Wormerveer via 0900-8844.

Twee Purmerenders opgepakt na ruzie

Purmerend, 6 december 2007, 22:11 uur

De politie heeft twee Purmerenders van 25 en 26 jaar aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De politie werd gebeld dat er een man met een mes op straat liep en een ander bedreigde. De politie kwam met meerdere eenheden op het incident af en hield de mannen aan. Via getuigen werd vernomen wat er was gebeurd. De twee mannen waren even daarvoor uit een woning aan het Tilburyplein gerend waar een conflict was ontstaan. Dat zou liggen in de relationele sfeer. In de woning waren reeds een paar ramen gesneuveld. Ze zijn beide aangehouden, verhoord en een van hen zit nog vast. De ander is met een proces-verbaal op zak heengezonden. Het mes is inbeslaggenomen. Justitie bepaalt de straf.