Partij van de Arbeid

Den Haag, 07 november 2008

Vragen van het lid Eijsink (PvdA) aan de staatssecretaris van Defensie

over de webwinkel 'Military Gadgets'


1. Bent u op de hoogte van het artikel 'Militairen vullen plunjezak aan via webwinkel' in het AD d.d. 7 december?


2. Deelt u onze mening, gebaseerd op informatie vanuit de krijgsmacht, dat het succes van deze webwinkel vooral te danken is aan de gebrekkige wijze waarop het defensieapparaat zelf het personeel van spullen voorziet?


3. Is onze informatie juist dat er tussen het moment van bestellen van een jas en de aflevering twee jaar kunnen zitten?


4. Is onze informatie juist dat door gebrek aan inspraak het aanbod aan kleding e.d. niet of onvoldoende aansluit op de behoeften van het personeel?


5. Is onze informatie juist dat deze benodigdheden in veel grotere hoeveelheden worden aangeschaft dan nodig, waardoor na verloop van tijd veel materiaal weer via domeinen naar de dump verdwijnt?


6. Bent u met ons van mening dat het zowel vanuit het oogpunt van zorg voor het personeel, als vanuit het oogpunt van goed (financieel) beheer hoog tijd is dat de verstrekking van benodigdheden, zowel qua assortiment als qua logistiek (inkoop, opslag en verstrekking) kritisch wordt bezien en aangepast aan de eisen van de tijd? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wanneer kunnen we een voorstel tegemoet zien?

Met vriendelijke groet,

Chantal Linnemann
Publieksvoorlichter

Tweede Kamer-fractie Partij van de Arbeid
Plein 2
K 118
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
Tel: 070 318 2703
Fax: 070 318 2800
c.linnemann@tweedekamer.nl