Macintosh Retail Group

PERSBERICHT

PUBLICATIE PROSPECTUS INZAKE VRIJWILLIG OPENBAAR BOD OP SCHOENENRETAILER BRANTANO


* Biedprijs op aandelen Brantano NV: ¤ 55,00.


* Aanvaardingsperiode: 10 december 2007 tot en met 21 december 2007.


* Bekendmaking resultaten bod: 2 januari 2008.

Macintosh Retail Group N.V. maakt bekend dat het prospectus inzake het vrijwillig openbaar bod op de aan Euronext Brussel genoteerde schoenenretailer Brantano NV ("Brantano"), op maandag 10 december 2007 wordt gepubliceerd. Het betreft een bod in contanten dat in België wordt uitgebracht door Sumi NV, een Belgische dochtervennootschap van Macintosh Retail Group N.V. Zoals eerder op maandag 29 oktober 2007 bekend werd gemaakt, bedraagt de biedprijs per aandeel ¤ 55,00 oftewel een premie van 29,4% op de slotkoers van vrijdag 26 oktober 2007 (¤ 42,50).

Voor de 33.000 uitstaande aandelenopties uit 2004 wordt een prijs geboden van ¤ 17,30 per aandelenoptie en voor de 12.500 uit 2005 een prijs van ¤ 15,70. De aanvaardingsperiode van het bod bedraagt 2 weken en loopt van maandag 10 december 2007 tot en met vrijdag 21 december 2007. De resultaten van het bod zullen naar verwachting bekend worden gemaakt op woensdag 2 januari 2008. Het bod zal worden gehandhaafd indien is voldaan aan de voorwaarde dat ten minste 85% van het uitstaande aandelenkapitaal van Brantano in het bod is ingebracht. Macintosh Retail Group behoudt zich expliciet het recht voor om het bod te handhaven en de aangeboden aandelen toch te aanvaarden als aan deze voorwaarde niet wordt voldaan.

Met de grootaandeelhouders van Brantano (Mitiska NV en Sobradis NV) die gezamenlijk ruim 56% van de aandelen vertegenwoordigen, is een akkoord bereikt krachtens hetwelk zij zich onherroepelijk en onvoorwaardelijk hebben verbonden hun aandelen voor de biedprijs van ¤ 55,00 in het bod aan te zullen bieden. Indien na het verstrijken van de aanvaardingsperiode 90% of meer van de aandelen in het bezit is van Macintosh Retail Group, wordt het bod automatisch heropend, uiterlijk binnen maximaal 10 werkdagen na de bekendmaking van de resultaten van het bod, en dit gedurende een periode van minimaal 5 en maximaal 15 werkdagen.

Macintosh Retail Group is voornemens om, indien de voorwaarden daarvoor zijn vervuld, een uitkoopbod te doen om de niet ingebrachte aandelen te verwerven, en dit gedurende ten minste 15 werkdagen binnen een maximale termijn van 3 maanden na het verstrijken van de aanvaardingsperiode van het bod of de heropening ervan. Het prospectus en de aanvaardingsformulieren zijn voor het publiek met ingang van 10 december 2007 in de vorm van een drukwerk kosteloos beschikbaar bij de loketinstelling Bank Degroof NV, Nijverheidsstraat 44, 1040 Brussel, België of kunnen telefonisch worden opgevraagd op +32 2 287.91.56. Tevens zijn er vanaf die datum elektronische versies beschikbaar op de website van de loketinstelling (www.degroof.be) en, ter informatie, op de website van Macintosh Retail Group (www.macintosh.nl). Voor de wijze van indiening van de aanvaardingsformulieren en overige formaliteiten wordt verwezen naar de officiële publicaties terzake en hoger genoemde websites. Raad van Bestuur Macintosh Retail Group N.V.

Disclaimer
Dit persbericht is geen aanbod tot aankoop of verkoop of verzoek door wie dan ook in enig rechtsgebied. Het bod wordt door Sumi NV enkel in België uitgebracht. Nergens buiten België zijn er door Macintosh Retail Group N.V. en/of Sumi NV stappen ondernomen (noch zullen er stappen worden ondernomen) om een openbaar aanbod mogelijk te maken in enig rechtsgebied waarin daarvoor stappen zouden zijn vereist. Het bod vormt onder geen enkel beding een aanbod van effecten van Macintosh Retail Group N.V. Voor nadere info: Mr. P.T.A. Hünen: tel: 043 - 3280725; email: p.hunen@macintosh.nl.

Dit persbericht is eveneens te lezen op de internetsite van Macintosh Retail Group NV: www.macintosh.nl. Retail is ons vak. Macintosh Retail Group is een grootschalige non-food retailer, gespecialiseerd in de distributie van consumentenproducten in de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom. Macintosh Retail Group is actief met bijna 1.000 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland met een totale verkoopvloeroppervlakte van zo'n 530.000 m2. De sector Living bestaat uit 146 woonwarenhuizen in Nederland, België en Frankrijk onder de namen Kwantum en GP Décors. De sector Fashion wordt gevormd door 455 schoenenwinkels van Scapino, Dolcis, Manfield, Invito en PRO sport in Nederland, België en Duitsland. Nea International, producent van Push-braces, maakt eveneens deel uit van de sector Fashion. In de sector Automotive & Telecom is BelCompany met 165 winkels de grootste aanbieder van telecomproducten en diensten in Nederland en met 62 winkels een van de grootste telecomretailers in België. Halfords is de specialist in fietsen, auto- en fietsaccessoires met 158 winkels in Nederland en België.