Ingezonden persbericht


Gemengde gevoelens na F1-test in Jerez

Op de laatste Formule 1-testdag van 2007 kwam Giedo van der Garde in actie voor het team van Force India F1 op het circuit van Jerez. Giedo beleefde een dag met wisselende successen. Uiteindelijk was hij sneller dan teamgenoot Roldan Rodriguez, maar technische problemen zorgden voor veel oponthoud. Voor dit jaar zit het rijden erop, maar vakantie vieren is er nog niet bij.

"Ik hou een beetje gemengde gevoelens over aan deze dag", begon Giedo. "In de middagsessie ging het vrij goed en hadden we ook een prima snelheid te pakken, maar vanmorgen was een drama. Ik had een nieuw stoeltje en zat daar niet echt lekker in. We moesten dan ook meerdere malen wat dingen verstellen, totdat het wat beter zat. Vervolgens gingen we voornamelijk starts oefenen. Ik heb zo'n twintig proefstarts gemaakt aan het einde van de pitstraat, maar dat betekende wel dat ik geen snelle ronde kon neerzetten."

"Na de lunch gingen we echt even knallen, maar kregen we problemen met de versnellingsbak. In de zesde of zevende versnelling bleef hij steeds haken, waardoor ik op het rechte stuk wat tijd verloor. Ondanks die problemen heb ik een vrij snelle tijd kunnen neerzetten op nieuwe banden en was ik een paar tienden sneller dan mijn teamgenoot en dat is altijd lekker. We wilden 's middags ook nog de dempers testen, maar toen knalde de versnellingsbak uit elkaar, dus dat viel een beetje in het water."

Giedo reed vandaag ook met een nieuw helmdesign, dat ontworpen is door GR8 Industries. Hij is te spreken over de nieuwe kleurstelling. "Dit zou wel eens een blijvertje kunnen zijn", zei hij. "Het was even wennen, maar ik heb mezelf op foto's gezien en het ziet er erg goed uit. Het valt lekker op, zo'n helm met veel wit."

De motoren in de racerij zullen vanaf nu voornamelijk zwijgen, maar dat betekent niet dat Giedo kan gaan zitten luieren. "Nee, ik kan nog geen vakantie vieren", zei hij. "Volgende week ben ik nog in Nederland, maar daarna ga ik trainen in Italië. Pas vanaf de kerst kan ik even ontspannen."