Ingezonden persbericht


Persbericht

NOMINATIE MADD-BEDRIJF AWARD VOOR DE JONGESLINGER!

Amsterdam, 28 november 2007 - De JongeSlinger is genomineerd voor de Make A Difference Day-Award 2007! Reden voor de nominatie zijn de Make a dinner days die de JongeSlinger in samenwerking met VanHarte Resto's organiseerde en de ontwerpwedstrijd voor een Boomerang Freecard.

Tijdens de jaarlijkse Make a Difference Day doen zoveel mogelijk mensen in heel Nederland een of twee dagen vrijwilligerswerk. Dit jaar hebben op 2 en 3 november meer dan 43.000 vrijwilligers zich ingezet voor de ruim 1.900 projecten die op de site van MADD te vinden zijn. Zelfs Koningin Beatrix was van de partij!

De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 7 december op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Er zijn vier categorieën: MADD-klus, MADD-school, MADD-bedrijf en MADD-promotor. In elke categorie zijn twee genomineerden en de JongeSlinger valt in de categorie MADD-bedrijf.

Van Harte Resto's Make a dinner day
De JongeSlinger heeft samen met VanHarte Resto's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in het kader van MADD een Make a dinner day georganiseerd. Ongeveer 40 jongeren en 100 ouderen zaten bij elkaar aan tafel om begrip te kweken over elkaars leefwijze en te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Er waren zo'n 30 medewerkers van VanHarte Resto's als vrijwilliger betrokken. Daarnaast tientallen scholieren, studenten, docenten en vrijwilligers uit het buurtwerk en van de JongeSlinger.

Ontwerpwedstrijd Boomerang Freecard
De JongeSlinger organiseerde verder een ontwerpwedstrijd voor een Boomerang Freecard onder leerlingen van twee ROC's in Amsterdam. De kaart moest jongeren uitdagen iets te doen voor een ander en zo het verschil te maken. De winnende kaart is door Boomerang verspreid. Een tiental andere kaarten kunnen als e-card via de Boomerangsite worden verzonden. Ruim 15 vrijwilligers (jongeren) hebben deze wedstrijd helpen organiseren. Zo'n 80 jongeren hebben aan een ontwerp gewerkt.

Meer informatie over de genomineerden is te vinden op: http://www.makeadifferenceday.nl/emc.asp?pageId=2679

De JongeSlinger
De JongeSlinger is onderdeel van De Slinger, een keten van organisaties en individuen die willen bijdragen aan een hechtere samenleving. Er zijn enorm veel mensen, bedrijven en instellingen die iets willen bijdragen aan Nederland. De Slinger brengt deze mensen met elkaar in verbinding, zodat ze elkaar kunnen helpen. Daarnaast maakt de Slinger initiatieven zichtbaar. Zo komt Nederlands optimisme aan het licht. De JongeSlinger is er voor mensen tussen de 16 en 25 jaar die iets willen doen om Nederland mooier en beter te maken. Dat hoeft niet iets groots te zijn! Organiseer een barbecue, zodat je buren elkaar leren kennen. Of help kinderen die hun buurt schoonmaken. Zo zijn er nog heel veel ideeën te bedenken om iets goeds te doen wat ook nog leuk is.

Meer informatie op www.jongeslinger.nu (JongeSlinger), www.vanharterekentopu.nl (VanHarte Resto's) en www.amsterdam.slinger.nu (Slinger Amsterdam).



Ingezonden persbericht