Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT ONDER EMBARGO TOT 7 DECEMBER 2007, 17.00 UUR

Speld van Verdienste van Sittard-Geleen voor de dames Haagmans-de Jong en Schalkx-Banning

Mevrouw Haagmans-de Jong en mevrouw Schalkx-Banning uit Sittard ontvangen op 7 december 2007 om 17.00 uur in Zorgcentrum Invia te Sittard, uit handen van burgemeester Sjraar Cox de Speld van Verdienste van Sittard-Geleen met bijbehorende oorkonde in goud.

Beide dames verrichten al meer dan vijfentwintig jaar vrijwilligersactiviteiten binnen Zorgcentrum Invia. Ze hebben een onmisbare plaats binnen de groep vrijwilligers en de zorginstelling verworven. Beide dames zijn in 1982 officieel gestart met hun vrijwilligerswerk. Mevrouw Schalkx-Banning is wekelijks een halve dag werkzaam in de bezoekersaccommodatie, waar zij gastvrouwtaken verricht. Daarnaast verzorgt zij de felicitatiedienst voor de vrijwilligersgroep, beheert zij de fooienpot en is betrokken bij de organisatie van uitstapjes die voor de vrijwilligers georganiseerd worden.

Mevrouw Haagmans-de Jong is eveneens al meer dan vijfentwintig jaar actief binnen het zorgcentrum. Zij is het vaste gezicht in de koffiecorner en daar waar nodig is zij bewoners en gasten behulpzaam. Opmerkelijk is dat zij haar wekelijkse vrijwilligerswerk ondanks haar hoge leeftijd van 85 jaar nog altijd met veel enthousiasme en inzet doet.


---