Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 7 december 2007

PvdA ontevreden over uitblijven actie havenpensioenen

PvdA-raadslid Claus Verbrugge is niet tevreden over de houding van wethouder Harbers inzake het pensioenfonds voor havenarbeiders. Op vragen van Verbrugge antwoordde de wethouder dat hij zich niet met de problemen wil bemoeien. De PvdA neemt hier geen genoegen mee en daarom wil de commissie Economie, Sociale zaken, Haven, Milieu en Vervoer de problemen bij het pensioenfonds snel bespreken.

De PvdA maakt zich ernstige zorgen over het pensioenfondsfonds dat sinds enige tijd in handen van Aegon is. Het fonds heeft 786 miljoen euro aan zogenaamd beklemd vermogen op de bank staan, dat bestemd is voor arbeiders die tussen 1947 en 1998 in dienst zijn geweest. Dit geld moet terug naar de deelnemers aan het voormalige pensioenfonds, vindt Verbrugge, Maar Aegon weigert mee te werken of zelfs over te praten. Dat is echt schandalig!

Havenarbeiders die Rotterdam tot een grote haven hebben gemaakt, krijgen nu maar een klein pensioentje. Als al die miljoenen beschikbaar komen voor de overgebleven gerechtigden, dan krijgen ze een leuk en noodzakelijk extraatje, stelt Verbrugge.

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Claus Verbrugge, 06-24745151