Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 7 december 2007

Persbericht

Het gemeentebestuur van De Wolden bezichtigt woningbouwprojecten

Het gemeentebestuur van de gemeente De Wolden - het voltallige college en een groot deel van de raadsleden - gaat vrijdag 7 december een aantal woningbouwprojecten bezichtigen op uitnodiging van Woonstichting Actium. Actium speelt een grote rol in de ontwikkeling van een aantal projecten in De Wolden.

Het doel van de bezichtigingen door het gemeentebestuur is onder meer het zich laten informeren over de voortgang en realisatie van verschillende woningbouwprojecten in uiteenlopende fasen. Het woningbouwbeleid van de gemeente De Wolden is een van de speerpunten van het collegeprogramma 2006-2010, waarbij vooral aandacht is voor de doelgroepen ouderen en starters.

Naast een rondleiding in het Tonckenshuis in aanbouw bekijkt het gezelschap de herstructureringslocatie Julianaplein in Zuidwolde, de nieuwbouwlocatie multifunctionele accommodatie Koekange in Koekange en het gerealiseerde woningbouwproject de Bleekhof in Ruinerwold.

Toelichting bezichtigde woningbouwprojecten

Het Tonckenshuis is een ouderencentrum voor mensen die zorg en verpleging nodig hebben. De herstructureringslocatie Julianaplein staat in het teken van het slopen van vijftig huurwoningen die worden vervangen door nieuwbouw in de koop- en huursector. De multifunctionele accommodatie Koekange wordt een complex voor wonen, zorg en welzijn. Hierin komen twintig huurappartementen en acht koopappartementen. Daarnaast komen er onder meer een huisartsenpraktijk en apotheek, kapsalon, kinderdagopvang en zorgsteunpunt van Zorgpalet. De Bleekhof tenslotte bevat zes levensloopbestendige en twee eengezinswoningen voor verhuur.

///////////////////////////////////