Docdata NV

Te verspreiden op vrijdag 7 december 2007
U.S. Eastern Standard Time 06.00h. U.K. 11.00h. Continental Time 12.00h.

P E R S B E R I C H T

DOCdata vergroot haar aandelenbelang in het e-Solutions bedrijf Braywood Holdings Limited in het Verenigd Koninkrijk

DOCdata N.V. maakt vandaag bekend dat DOCdata (UK) e-Holding Limited haar belang van 76% in het geplaatst aandelenkapitaal van Braywood Holdings Limited in Witney (Verenigd Koninkrijk) heeft vergroot met 9,6% naar 85,6%. Deze aandelentransactie vloeit voort uit het bereiken van overeenstemming met één van de drie minderheidsaandeelhouders omtrent het verkopen van zijn volledige resterende aandelenbezit in Braywood Holdings Limited, nadat hij inmiddels uit dienst is getreden bij Braywood. De transactie houdt een afwijking in van de in november 2006 overeengekomen optieovereenkomst, waarmee DOCdata gedurende de vierjarige periode van 2007 tot 2010 in vier gelijke delen van 6% per jaar het minderheids- belang van 24% van het geplaatst aandelenkapitaal van de minderheidsaandeelhouders zou overnemen.

DOCdata e-Solutions Groep houdt zich bezig met e-Fulfilment, e-Financial, e-Commerce en e-Partnership oplossingen voor klanten. Hierbij biedt DOCdata volledige Internet-oplossingen, zowel Business-to-Business als Business-to-Consumer. Industrial Automation Integrators ontwerpt, bouwt en levert enerzijds productiesystemen gebaseerd op optische- en lasertechnologie voor toepassing in onder andere documentbeveiligingssystemen voor veiligheidsdrukkers en bewerkingssystemen voor verpakkingsmaterialen. Anderzijds biedt Industrial Automation Integrators beveiligingskenmerken ten behoeve van authenticatie aan. DOCdata Media Groep is een vooraanstaande onafhankelijke dienstverlener voor media uitgevers op het gebied van film, audio, multimedia en software in Europa.

Waalwijk, Nederland, 7 december 2007 ­ DOCdata N.V. (Euronext Amsterdam: DOCD) Website van de onderneming: www.docdata.com

Verdere informatie: DOCdata N.V. M.F.P.M. Alting von Geusau CEO Tel. 0416 631 100


---- --