Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

7 december 2007

Nederlanders zoeken klushuis
Maar vrouw vlucht voor klussende partner

Utrecht - Nederlanders zien een eigen huis vooral als investering (49 procent) waarbij ze gebreken niet uit de weg gaan. Voor ruim twee op de vijf huiseigenaren zijn voldoende mogelijkheden om het huis te verbouwen zelfs een vereiste aan hun woning. Ook huizenkopers zien voordeel in een huis dat aan een flinke opknapbeurt onderhevig is. Dit blijkt uit onderzoek van Fortis ASR onder 500 Nederlanders.

Nederlanders zijn een klusminnend volk. Ook mensen die op huizenjacht zijn, deinzen niet terug om de handen uit de mouwen te steken. Sterker: "Hoe meer mankementen hoe beter", denkt ruim 1 op de 10 huizenkopers, "dat drukt de koopprijs."

Identiteit
"Huiseigenaren willen steeds vaker een deel van hun hypotheek aan het verbouwen van woning besteden", beaamt Annemiek Ebskamp, Segmentmarketeer bij Fortis ASR. "Hiermee kunnen ze het huis een eigen identiteit geven. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders graag aan anderen tonen hoe ze erbij zitten (39 procent)." Voor bijna eenderde van de Nederlanders geldt zelfs 'mijn huis is mijn leven, het moet perfect zijn'.

Geromantiseerd beeld
Overigens hangt aan dat klussen een te geromantiseerd beeld, geeft een op de drie Nederlanders toe. Vooral mannen denken handiger te zijn met klussen dan hun partner (58 procent, vrouwen: 14 procent). Het liefst zou een op de tien vrouwen alle klussen uitbesteden, maar 'helaas wil mijn partner alles zelf doen'. Voor hen geldt: 'als mijn partner aan het klussen slaat, zorg ik dat ik het huis uit ben' (10 procent).

Een volledige versie van het onderzoeksrapport treft u hier

Over Fortis ASR
Fortis ASR biedt particulieren en bedrijven via het intermediair een compleet assortiment verzekeringen en financiële producten. Fortis ASR is onderdeel van Fortis Verzekeringen Nederland N.V., dat met een gemiddeld marktaandeel van meer dan 10% tot de top drie van verzekeraars in Nederland behoort. Daarnaast behoort tot Fortis Verzekeringen Nederland een aantal specialistische verzekeraars: De Amersfoortse, Ardanta, Europeesche Verzekeringen en Falcon Leven. Fortis Verzekeringen Nederland N.V. maakt deel uit van Fortis, een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 40,3 miljard (30/11/2007), behoort Fortis tot de 15 grootste financiële instellingen van Europa. De sterke solvabiliteit, de aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van haar 60.000 medewerkers, stellen Fortis in staat mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening.