Ingezonden persbericht


Persbericht

Lars-Erik Larsson is nieuwe CEO van Acapela Group

Bergen, België 7 december 2007 Acapela Group, Europese leider in de ontwikkeling van innovatieve spraakoplossingen, kondigt de benoeming van Lars-Erik Larsson tot CEO van het bedrijf aan.

De heer Larsson begon bij Acapela Group in 2004 als Vice-President Sales. Hij bekleedt met onmiddellijke ingang de positie van CEO. Hij volgt de heer Vincent Fontaine op die ervoor gekozen heeft nieuwe uitdagingen aan te gaan in een andere sector.

De nieuwe CEO brengt meer dan 20 jaar marktervaring met zich mee. Dit is van enorme waarde voor Acapela Group, die de positie als één van de meest vernieuwende spelers in de spraaktechnologische sector verder wil versterken. De voormalige Vice-President, Sales Director en Chief Operating Officer van Acapela Zweden, Larsson, stelt als doel door te bouwen aan de wereldwijde ontwikkeling van het bedrijf.

Lars-Erik Larrson bouwde een indrukwekkende loopbaan op in de IT-industrie, ondermeer door zijn samenwerking met organisaties zoals Unisys en GlobalOne. In 1999 stapte hij over naar de spraaktechnologiesector als Senior Director bij Lernout&Hauspie en Babel, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Acapela Group in Scandinavische landen, alsook voor het beheer van de sales- en de marketingactiviteiten in dit deel van Europa.

Sinds de fusie vier jaar geleden heeft Acapela Group zich gepositioneerd als een marktleider in de industrie van spraakoplossingen, stelt Lars-Erik. Het bedrijf biedt een aanzienlijk gamma aan van kwalitatieve spraaksyntheseproducten in verschillende talen, waarmee de gebruikers kunnen via spraak aangenaam en aangepast communiceren met hun klanten. Ik ben verheugd om deze uitdaging te kunnen aannemen en kijk ernaar uit om het huidig succes van Acapela verder uit te breiden op internationaal niveau.

Deze benoeming is een nieuwe strategische mijlpaal voor Acapela Group waarmee de positie van het bedrijf als innovatieve leider in spraaktechnologie meer dan ooit versterkt wordt.

Over Acapela Group

Acapela Group, de Europese leider in meertalige spraaktechnologie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke dialooginterfaces. De spraakoplossingen van Acapela Group zijn al op brede schaal toegepast in talloze diensten en applicaties, zoals sprekende portals, standaard berichtendiensten, contact centers en web, interactieve games, e-learning programma's, hulpmiddelen voor mindervaliden en boordcomputers.

Acapela Group geniet het vertrouwen van vele klanten en partners die gebruikmaken van de spraakoplossingen, met referenties als: Alcatel, Apoll, AssistiveWare, Atos Origin, Avaya, SEB., Bosch Blaupunkt, Cegetel, Daimler Chrysler, Dolphin, Don Johnston, Handitek, Harman Becker, Imagetalk, Intervoice, Kirusa, Klett, Magneti Marelli, Navteq, Once, Phoneticom, PSA Peugeot Citroën, Telia, Telefonica, Temic, Tieman, Toby Churchill, Scandis, Sensory Software, SFR, Siemens, Vocalcom en Voxtron.

www.acapela-group.com

Perscontact

Jan Robijns

Open2Europe

+33 1 55 02 14 69

j.robijns@open2europe.com