Gemeente Rotterdam

Nr. 235
7 december 2007

Gelijkstellen tijden betaald parkeren in Delfshaven

In de wijken het Nieuwe Westen, Middelland, Delfshaven en Lloydkwartier worden de tijden van betaald parkeren gelijkgesteld van 9.00 tot 18.00 uur. Hiermee wil het college een eenduidig parkeerbeleid voeren richting de bewoners en bedrijven.

Betaald parkeren geldt in deze wijken vanaf het moment van invoering van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. In de winkelstraten 1e en 2e Middellandstraat, de Nieuwe Binnenweg en de Vierambachtsstraat moet tijdens de koopavonden tot 21.00 uur betaald worden voor een parkeerplaats. Op zondag blijft het parkeren op straat in deze wijken gratis.

Het gelijkstellen van de tijden van betaald parkeren vindt per wijk plaats in de maanden december en januari. In week 51 wordt gestart in het Nieuwe Westen. Vanaf januari 2008 volgen in week 3 Middelland, week 4 Delfshaven en week 5 het Lloydkwartier. Bewoners en bedrijven in de betreffende gebieden zijn inmiddels per brief geïnformeerd over het collegebesluit.

Met betaald parkeren zorgt de gemeente ervoor dat de parkeerruimte die in een buurt beschikbaar is, optimaal wordt verdeeld onder de bewoners, bedrijven en bezoekers. Rotterdam hanteert daarbij vraaggestuurde tarieven. Dat wil zeggen dat een hoger tarief geldt in straten met veel vraag naar parkeerplaatsen en een lager tarief (of gratis parkeren) in rustige straten. Parkeerders gaan hierdoor op zoek naar goedkopere parkeerplaatsen en ontlasten de straten met een hoge parkeerdruk. Ook parkeren ze minder lang in de drukke straten of kiezen ze voor een ander vervoermiddel. De buurt wordt daarmee voor iedereen beter bereikbaar en prettiger om in te wonen.

noot voor de redactie/