Ingezonden persbericht


Persbericht

JONGESLINGER WINT MADD AWARD BEDRIJF 2007!

Amsterdam, 12 december 2007 - De Make a Difference Day Award Bedrijf 2007 is gewonnen door de JongeSlinger. Op vrijdag 7 december maakte staatssecretaris Bussemaker op Paleis het Loo de winnaars van de MADD-Awards bekend.

De JongeSlinger
De JongeSlinger is er voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar die iets willen doen voor een ander. En dat is precies het idee van Make a Difference Day (MADD). De JongeSlinger organiseerde samen met Slingerpartner VanHarte Resto's Make a Dinner Day's, waarbij jongeren en ouderen met elkaar aan tafel gingen om te eten en te praten. Ook organiseerde de JongeSlinger een ontwerpwedstrijd onder ROC-jongeren voor een Boomerang Freecard die jongeren uitnodigt om iets te doen voor een ander. De doorslaggevende factoren die de jury noemde om de Award aan de JongeSlinger toe te kennen: de originaliteit van de projecten, dat de activiteiten zich richtten op zowel jong als oud, de betrokkenheid van de ROC's, samenwerking met veel verschillende organisaties en het enorme groeipotentieel voor de acties van de JongeSlinger.

MADD-activiteiten JongeSlinger
De JongeSlinger is onderdeel van de Slinger, een keten van organisaties en individuen die willen bijdragen aan een hechtere samenleving. De JongeSlinger heeft samen met VanHarte Resto's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in het kader van MADD een Make a Dinner Day georganiseerd. Ongeveer 40 jongeren en 100 ouderen zaten bij elkaar aan tafel om begrip te kweken over elkaars leefwijze en te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Er waren ongeveer 30 medewerkers van VanHarte Restos als vrijwilliger betrokken. Daarnaast tientallen scholieren, studenten, docenten en vrijwilligers uit buurtwerk en van de JongeSlinger.

Boomerang Freecard
De JongeSlinger organiseerde verder een ontwerpwedstrijd voor een Boomerang Freecard onder leerlingen van twee ROC's in Amsterdam. De kaart moest jongeren uitdagen iets te doen voor een ander en zo het verschil te maken. De winnende kaart is door Boomerang verspreid. Een tiental andere kaarten kunnen als e-card via de Boomerangsite worden verzonden. Ruim 15 vrijwilligers (jongeren) hebben deze wedstrijd helpen organiseren. Zo'n 80 jongeren hebben aan een ontwerp gewerkt.

Make A Difference Day
Tijdens de jaarlijkse Make a Difference Day's, dit jaar op 2 en 3 november, doen zoveel mogelijk mensen in heel Nederland een of twee dagen vrijwilligerswerk. Dit jaar hebben meer dan 43.000 vrijwilligers zich ingezet voor de ruim 1.900 projecten die op de site van MADD te vinden zijn. Zelfs Hare Majesteit Koningin Beatrix was van de partij! De Make A Differende Day Awards zijn bedoeld om organisatoren van en deelnemers aan MADD te belonen voor hun inzet en ze eens flink in de spotlights te zetten. De juryleden waren:
* Marius Ernsting, Voorzitter Vereniging NOV

* Coen Abbenhuis, Algemeen directeur NCRV

* Ronald van der Giessen, Directeur Oranje Fonds
* Evelien Tonkens, Bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap

Zie ook: www.madd.nl, www.jongeslinger.nu, en www.vanharteresto.nl.