Gemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul, 07 december 2007

Martin Eurlings voorgedragen als burgemeester van Valkenburg a/d Geul

Martin Eurlings moet de nieuwe burgemeester worden van de gemeente Valkenburg aan de Geul. Dat vindt de Valkenburgse gemeenteraad, die vrijdagavond besloot de CDA-er voor te dragen bij de minister van Binnenlandse Zaken.

De gemeenteraad volgt daarmee het advies op van de vertrouwenscommissie, die afgelopen periode een keuze maakte uit 12 sollicitanten. Een eerdere sollicitatieronde leverde begin dit jaar zes kandidaten op. Die kandidaten werden door de vertrouwenscommissie allemaal te licht bevonden.

"Martin Eurlings beschikt over een aantal uitstekende eigenschappen die nodig zijn voor de functie van burgemeester in een gemeente als Valkenburg aan de Geul. Hij is een netwerker, een verbinder en een vernieuwer", aldus de tevreden voorzitter van de vertrouwenscommissie Nicole Ubags-Dauss.

Eurlings is een geboren Valkenburger en is voormalig lid van het college van Gedeputeerde Staten van Limburg. Sinds juni van dit jaar volgde hij Constant Nuytens op als waarnemer in de heuvellandgemeente Valkenburg aan de Geul.

Het is op dit moment nog onduidelijk wanneer Eurlings waarnemer af is en daadwerkelijk aan de slag gaat als benoemd burgemeester in Valkenburg aan de Geul. Dit hangt af van de vraag; hoeveel tijd heeft de minister nodig?