Ingezonden persbericht

Mensenrechten

Wat heb je eraan?

Wat weet jij over mensenrechten? Tijdens een publieksevenement rond de internationale dag van de mensenrechten leer je ze op een interactieve manier kennen en maak je kennis met de mensenrechtensituatie in Nederland en in ontwikkelingslanden. Je kunt genieten van poëzievoordrachten en meedoen aan een debat.

Te zien is de tentoonstelling Schuttingtaal. Op een levensgrote schutting laten Haagse jongeren zien wat mensenrechten voor hen betekenen. Samen met professionele kunstenaars gingen ze aan de slag tijdens workshops graffiti, poëzie, schilderen en fotografie. Gewapend met een digitale camera gingen ze de straat op en maakten korte films en videoclips waarin ze de realiteit van mensenrechten in Den Haag laten zien. Tijdens de opening van deze tentoonstelling op vrijdag 7 december 2007 gaan Haagse jongeren, gemeenteraadsleden en mensenrechten-experts met elkaar in debat. De leerlingen van GOUD presenteren de conclusies uit hun mensenrechtenonderzoek en doen aanbevelingen. Verder zijn er presentaties van de workshops poëzie. Inspirerende performances, waarin Haagse jongeren laten zien dat mensenrechten van en voor ons allemaal zijn. Kortom: Mensenrechten: dat heb je eraan!

Waar en wanneer
Centrale Bibliotheek (etage 4), Spui 68 op vrijdag 7 december 2007. Inloop: 14.30 uur. Aanvang debat: 15.00 uur Informatie: www.dobdenhaag.nl www.stichting-lancelot.nl www.centrum1622.nl De tentoonstelling Schuttingtaal is nog te zien tot en met 3 januari 2008.

Mensenrechten: wat heb je eraan? is een initiatief van Stichting Lancelot en Centrum 16.22 in het kader van de internationale dag van de mensenrechten op 10 december en werd mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Gemeente Den Haag, Fonds 1818 en NCDO en de medewerking van de Centrale Bibliotheek, Filmhuis Den Haag, Buurthuis De Boskant en ASTA.

Noot:

Ingezonden persbericht