Politie Limburg-Noord

Politie assisteert bij verkeersongeval met letsel op A73 (2)


Datum: 7-12-2007
Tijd bericht: 14:09
Plaats: A73/Venray

Bij het ongeval op de A73 in de buurt van Vierlingsbeek zijn vanmorgen twee personen gewond geraakt. Het gaat om een 62-jarige man uit Wenum Wiesel, hij is zwaargewond naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Het tweede slachtoffer is een 48-jarige man uit het Duitse Goch, hij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis in Venlo gebracht. Bij het ongeval waren drie personenauto's en een vrachtwagen betrokken.

Het ongeluk gebeurde even voor zes uur toen een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gennep vanuit Nijmegen richting Venray reed. Vermoedelijk kreeg hij een klapband, waarna zijn vrachtwagen begon te slingeren. De 62-jarige automobilist uit Wenum Wiesel reed er door nog onbekende oorzaak achterop en kwam stil te staan op de snelweg.

Een 36-jarige automobilist uit Meteren zag de auto stilstaan op de weg en kon die nog net ontwijken. Toen deze automobilist stopte om hulp te verlenen, werd zijn auto aangereden door een 48-jarige automobilist uit Goch.

De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld om de precieze toedracht te achterhalen. Omstreeks kwart over acht was de rijbaan weer vrij voor het verkeer.