Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente vrijdag 7 december

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Borne

De politie zoekt getuigen van een aanrijding die op donderdag 6 december plaatsvond op de Grotestraat in Borne. De veroorzaker reed hierbij door.

Op donderdag 6 december reed omstreeks 19.15 uur een 61-jarige automobilist uit Zenderen over de Grotestraat in Borne in de richting van de Europastraat. Uit tegenovergestelde richting kwam vervolgens een automobilist die vermoedelijk de controle over zijn stuur even kwijtraakte en de auto van de 61-jarige in het voorbijgaan aan reed en beschadigde. Na de aanrijding reed de onbekend gebleven automobilist door. De politie zoekt getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Borne van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (07-157957)

Disciplinaire straf voor politiemedewerker

Twente, 7 december 2007

De korpsbeheerder van de politie Twente, de heer P.E.J. den Oudsten heeft aan een medewerkster van de politie Twente een disciplinaire straf opgelegd. Op grond van onderzoeksresultaten is een 46-jarige medewerkster voorwaardelijk strafontslag aangezegd, met een proeftijd van twee jaar. Dit naar aanleiding van ernstig plichtsverzuim van deze medewerkster, waarbij sprake is geweest van onprofessioneel gedrag in collegiale sfeer.

In het kader van hetzelfde onderzoek werd al eerder een 46-jarige medewerker disciplinair bestraft met salarisvermindering gedurende twee jaar. Een 47-jarige leidinggevende heeft onvoorwaardelijk strafontslag gekregen.