Time : 09:00:00
Date : 06 December 2007
Sender Name: ALS Liga België vzw

Jean Marie Pfaff is "kerstman" voor ALS patiënten

Op de eerste dag van de kerstmarkt in Leuven krijgt de stand van de ALS Liga hoog bezoek. Jean Marie Pfaff komt dan een cheque overhandigen die hij zelf bij elkaar gefietst heeft tijdens de benefiet(s)-tocht.

De cheque die hij zal overhandigen zal gebruikt worden voor de opbouw van het langverwachte specifieke ALS zorgcentrum aan de Belgische kust.

ALS of Amyotrofische Lateraal Sclerose is een fatale neuromusculaire aandoening die in elke spiergroep kan beginnen. De oorzaak van de ziekte is nog steeds niet bekend. Naarmate de ziekte vordert, ervaart de patiënt krachtverlies in het lichaam en verliest hij/zij alle mogelijkheid om te slikken, te spreken en later zelfs om te ademen. Het lichaam van een PALS verlamt volledig en takelt op gemiddeld 3 jaar totaal af met de dood tot gevolg.

In 2006 organiseerde Jean Marie Pfaff de benefiet(s)-tocht. Er werd 1000 kilometer gefietst voor het goede doel door verschillende ex-renners maar ook door enkele wielertoeristen. Erik Goris (ook bekend als Rob uit 'Familie') was één van de velen die de tocht van Brasschaat naar München ondernam. Erik Goris is ook ALS ambassadeur en heeft Jean Marie Pfaff warm gemaakt voor de ALS problematiek.

Op 7 december, de eerste dag van de kerstmarkt te Leuven, rond 15 uur zal Jean Marie Pfaff samen met Erik Goris het kerstcadeau aan de ALS Liga overhandigen.

Nota Bene:
Gedurende de tiendaagse zullen ook ALS ambassadeurs Leah Thijs, Marleen Merckx (Marianne en Simonne uit de tv-serie 'Thuis') en Vuile Mong (van de vieze gasten) aanwezig zijn om in de stand van de ALS Liga een handje toe te steken. Marc Pinte (Radio Donna), ook ALS ambassadeur, zal regelmatig in onze stand te vinden zijn.

Voor meer informatie contacteer:

Mahy Mia
0496/46 28 02
www.ALSLiga.be

URL: http://www.ALSLIGA.be http://www.alsmndalliance.org/
http://www.hawkingorg.uk/disable/dindex.html

Link to Press Release - NL