Petrobras en Avantium kondigen Samenwerking aan

07/12/2007 08:32



PR Newswire



RIO DE JANEIRO, Brazilië en AMSTERDAM, December 7 /PRNewswire/ -- Petrobras en Avantium hebben vandaag een samenwerkingsverband aangekondigd op het gebied van katalysatorontwikkeling voor nieuwe technologieën en chemische processen van Petrobras, het grootste energiebedrijf in Brazilië.

Avantium is gespecialiseerd in high-throughput R? technologie. Deze stelt onderzoekers in staat om op zeer kleine schaal, en onder industriële condities, vele geautomatiseerde experimenten tegelijk uit te kunnen voeren. Dit verhoogt de productiviteit van onderzoek en maakt het mogelijk om in korte tijd zeer grote aantallen experimentele condities en katalytische materialen te testen en te vergelijken. Met behulp van statistische technieken richt Avantium de experimentele programma's op de meest interessante gebieden. Tevens wordt met geavanceerde software de experimentele data vertaald naar relevante informatie die gebruikt kan worden om industriële processen te optimaliseren.

Prof. Dr. Eduardo Falabella S. Aguiar, Senior Advisor van Petrobras R?: "Petrobras ziet in de samenwerking met Avantium een enorme kans om op een supersnelle en betrouwbare manier nieuwe katalysatoren te ontwikkelen. Avantium's high-throughput technologie stelt Petrobras in staat om een enorme hoeveelheid materialen te testen. Bovendien is Avantium's test methodologie toegesneden op de specifieke wensen van Petrobras, wat leidt tot lagere onderzoekskosten en een hogere kans op succes."

Tom van Aken, Chief Executive Officer van Avantium: "Wij hebben het volste vertrouwen dat de samenwerking van beide teams waarde zal creëren en zal leiden tot veelbelovende, nieuwe katalysatortechnologieën voor Petrobras. Onze technologie en expertise hebben keer op keer bewezen de ontwikkeling van nieuwe produkten en processen te kunnen versnellen. Wij zijn verheugd dat Petrobras heeft gekozen voor Avantium's capaciteiten om haar R? te versterken."

Profiel Petrobras

Petrobras is een Braziliaanse beursgenoteerde onderneming met activiteiten in de olie, gas en energiesector. Petrobras is opgericht in 1953 en heeft zich sindsdien uitgebreid tot een geintergreerd energiebedrijf dat internationaal operereert en leider is in Latijns Amerika.

Profiel Avantium

Avantium is een toonaangevend technologiebedrijf op het gebied van high-throughput R?, dat opereert in de energie, chemische en farmaceutische industrie. Het bedrijf gebruikt deze unieke en gepatenteerde technologie voor het ontwikkelen van producten en processen op het gebied van nieuwe generatie biobrandstoffen en bio-chemicaliën, en verbeterde kristalvormen van bestaande medicijnen. Avantium heeft de toegevoegde waarde en kracht van deze technologie bewezen door R? diensten te verlenen en apparatuur te leveren aan meer dan 70 bedrijven wereldwijd, waaronder 's werelds grootste olie, chemische en farmaceutische bedrijven. Avantium heeft circa 100 medewerkers in dienst; de activiteiten en het hoofdkantoor zijn gevestigd in Amsterdam, Nederland.

Voor nadere informatie: Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Mariëtte Hoogendoorn, Phone: +31-20-586-8010, Email: mariette.hoogendoorn@avantium.com, Website: http://www.avantium.com