Mensenrechten voor iedereen


Een debat tussen het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wetenschappers en Amnesty International

NIJMEGEN, 20071126 -- Maandag 10 december is dag van de Mensenrechten. Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert samen met United Netherlands Mensenrechten voor iedereen? Een debat tussen het Ministerie van Buitenlandse Zaken, wetenschappers en Amnesty International op vrijdag 7 december 2007, van 15.00 - 17.30 uur in Collegezaal CC5, Mercatorpad 1, Radboud Universiteit Nijmegen. Meer informatie op www.ru.nl/humanrights

In zijn nieuwe mensenrechtenstrategie verklaart Maxime Verhagen dat "mensenrechten altijd, overal, op iedereen van toepassing zijn". Maar is dat wel zo? Hebben mensenrechten wel een universele waarde? Zijn ze belangrijk bij het stimuleren en behouden van de wereldvrede? En kun je ze wel opdringen aan niet westerse landen of culturen?

Een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft tijdens deze middag tekst en uitleg bij de nieuwe mensenrechtenstrategie en gaat in debat met Daniël Kleinloog, bestuurslid Amnesty International Nederland, een wetenschapper van de Radboud Universiteit Nijmegen en Nanda Oudejans, promovendus filosofie bij de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Tilburg. Ze promoveert op vluchtelingenbeleid en is o.a. medeauteur van het multiculturele manifest. De gespreksleider is Rob Verhofstad, beleidsmedewerker van de Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Dit openbare debat is de afsluiting van de Month of the UN. Een intensief voorbereidingstraject van trainingen en lezingen voor studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen op de Radboud international Model United Nations in april 2008 van United Netherlands en het Soeterbeeck Programma.

De voertaal is Engels.

Toegang is gratis.
Inschrijving en informatie bij United Netherlands en het Soeterbeeck Programma op: www.ru.nl/humanrights of (024) 361 55 55.





Soeterbeeck Programma