Persbericht

Weert 30 oktober 2007

Samenwerkingsverband tussen VMBO, MBO en HBO leidt tot educatieve woning in Weert.

De heren M. Engels (voorzitter UNETO-VNI) en Heuvelmans (wethouder Onderwijs Weert) openen op vrijdag 7 december de Opleidingswoning te Weert. Deze woning is tot stand gekomen door studenten van VMBO, MBO en HBO.

Samen sterk
De onderwijsinstellingen laten samen met het bedrijfsleven en de regionale opleidingsbedrijven zien dat er wel degelijk in de totale beroepskolom goed kan worden samengewerkt bij het opleiden van vakmensen. Door studenten gezamenlijk de opleidingswoning te laten bouwen komen ze op een bijzondere wijze in contact met het werkveld. In principe hebben de studenten de hele bouw zelf moeten regelen. Daarin zijn ze begeleid door medewerkers van bouwbedrijven en door docenten van de bouwopleidingen. Het initiatief voor eventuele hulp moest vanuit de studenten zelf komen, het is immers hun woning.

Opening
De officiële oplevering en de opening van de woning vind plaats op vrijdag 7 december. Vanaf 14:00 uur worden de genodigden op het bouwterrein ontvangen door de heer M. van de Laar (voorzitter stuurgroep "de Opleidingswoning").

Noot voor de Reactie:
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met: Dhr. Lr. Ludo Kockelkorn
Manager Expertisecentrum Gebouwde Omgeving, Hogschool Zuyd Telefoon: 06 -12 99 78 18 of 045 - 400 67 20