Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Neede-Haaksbergen: interregionale verkeerscontrole        |
|     |succesvol                                                 |
Bij de interregionale verkeerscontrole die vrijdag 7 december in de middag- en avonduren op de N18 en N315 onder Neede en Haaksbergen plaats vond, bleken tientallen bestuurders in overtreding te zijn. Daarnaast heeft de belastingsdienst enkele duizenden euro's aan openstaande belastingschulden geïnd.

De controle die door de politieteams uit Berkelland (politieregio Noord- en Oost-Gelderland) en Haaksbergen (politieregio Twente) georganiseerd was, werd niet alleen uitgevoerd door agenten uit deze twee regio's. Er waren ook opsporingsambtenaren van de Belastingdienst, de Douane en de Koninklijke Marechaussee aangesloten. Doel was een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en het opsporen van andere strafbare feiten. Verder werd gekeken naar eventueel openstaande belastingschulden of openstaande geldboetes.

Zo'n 140 voertuigen per uur werden door motorrijders van het Verkeershandhavingsteam van beide regio's naar een controlelocatie aan de N18 begeleid. De selectie vond plaats naar aanleiding van een geconstateerde overtredingen (geen gordel, defecte verlichting, niet handsfree bellen) of het vermoeden van overtredingen door de voertuigcombinaties. Er was veel verkeer van kleine personenbusjes met aanhangwagens.

In totaal werden zo'n 64 bestuurders voor diverse verkeersfeiten bekeurd. Hierbij ging het om technische mankementen aan auto's en aanhangers, het niet dragen van de gordel, het niet handsfree bellen in de auto en het rijden met geblindeerde ramen. Eén bestuurder bleek zonder rijbewijs achter het stuur te zitten en bij twee was hun rijbewijs dusdanig versleten dat het niet meer leesbaar was, waardoor men ook in overtreding was.Ook werd een Pool aangehouden die nog een boete van 750 euro moest betalen.

De Belastingdienst heeft enkele duizenden euro's aan openstaande belastingschulden geïnd. Er werd één auto in beslag genomen omdat de bestuurder niet kon betalen. De openstaande belastingschulden konden ter plekke contant of met behulp van een mobiel pinapparaat worden voldaan.

Ook werd een bestuurder met illegaal vuurwerk aangetroffen. Het regionale vuurwerkteam in de regio van betrokkene heeft bij betrokkene thuis een onderzoek ingesteld, maar hier werd niets aangetroffen. Tegen hem wordt wel proces-verbaal opgemaakt.

De Douane heeft proces-verbaal opgemaakt tegen twee automobilisten die in een auto met een Duits kenteken reden, maar in Nederland woonachtig bleken te zijn. Een bestuurder bleek zijn gasflessen op een onveilige manier te vervoeren en kreeg ook een boete.

Positief tijdens deze vrijdagse controle was dat niemand met drank op achter het stuur werd aangetroffen.

Einde bericht
---


---


---

---- --