Gemeente Roermond

Home > Burgers & Samenleving > Stedelijk Museum > Nieuws & exposities Museummnacht op 8 december 2007

Zaterdag 8 december de vierde Roermondse Museumnacht

Op zaterdagavond 8 december a.s. vindt in het Stedelijk Museum Roermond de vierde Roermondse Museumnacht plaats. Tussen 20.00 uur s avonds en 1.00 uur s nachts is het museum voor iedereen gratis toegankelijk. Door het gehele gebouw zijn er non-stop optredens van bands, theateracts en natuurlijk kunst!

Een verschil van dag en nacht

De Museumnacht wordt georganiseerd om een nieuw en jong publiek te interesseren, maar ook om het vaste publiek het museum opnieuw te laten ontdekken. Het museum overdag of s avonds bekijken is namelijk letterlijk een verschil van dag en nacht. Wie het Stedelijk Museum Roermond kent, kan tijdens de Museumnacht op een nieuwe manier ermee kennismaken. Maar ook voor onbekenden zal het museum in het nachtlicht bruisen.

Op zaterdagavond 8 december tussen 20 en 01 uur is het museum en de collectie gratis toegankelijk. De grote overzichtstentoonstelling van Pierre Cuypers en de Harrie Tillie Prijs kunnen worden bekeken, evenals de vaste presentatie over de historie van Roermond en over Pierre Cuypers, Henry Luyten en Joep Nicolas.

Maar er is meer! Van rap tot theater

Naast de tentoonstellingen zijn er door het gehele gebouw non-stop optredens. In de Cuypers Muziekzaal geeft gothic metal band Seventh Sin deze avond een aantal bijzondere neogotische optredens, afgewisseld met dope rap acts van G.o.d Records, Blaaskaak, Lyric Lee en Bloody.

Speciaal voor de Museumnacht is ook de Bonnefanten Kunstuitleen geopend. In deze ruimte brengen de bands Woody & Paul en The Dreamstealers (de band van Arno Guveau - producer van Stevie Ann) hun rauwe pop, folk, blues en Rock & Roll geluiden ten gehore. De Kunstuitleen heeft tijdens deze nacht een speciale actie: nieuwe abonnees betalen geen inschrijfgeld. En abonnees die een nieuw lid aandragen krijgen een presentje.

Ook de Harrie Tillie Prijs tentoonstelling wordt luisterrijk aangevuld, namelijk met Soul muziek van DJ Dudachek. Het kunstproject Antique meets streetart van graffitikunstenaar Danny "Casroc" Casu en Frank Boni zorgt voor een spannende culture clash. Verder verzorgt het OPA initiatief van Lyceum Schöndeln deze avond stoffige sketches en tv vanuit het museum. Wat er precies in het gebouw gebeurt, kunt u dan ook buiten volgen!

Het volledige programma van de Museumnacht 2007 is hier te vinden.

Bekijk hier de teaser van de Museumnacht. Of bekijk hem via You Tube.

Het Stedelijk Museum Roermond organiseert deze avond in samenwerking met De Azijnfabriek. De Museumnacht wordt gesponsord door Muermans Projectontwikkeling en Management BV, Gemeente Roermond en Provincie Limburg.

Museumnacht in het Stedelijk Museum Roermond

Zaterdag 8 december 2007 van 20.00 uur tot 1.00 uur

Met optredens van:

Seventh Sin www.seventhsin.nl

Rap acts van Wel.kom www.wel.kom.nu

Woody & Paul www.woodyandpaul.com

The Dreamstealers www.thedreamstealers.com

Danny Casroc Casu www.casroc.com

Initiatief OPA http://opa.nl/hp

Publicatiedatum: 28-11-2007 Bijgewerkt: 29-11-2007