Ingezonden persbericht


Speedfest Persbericht, Eindhoven, 06 september 2007

Voor directe publicatie

Eindhovens indoor festival Speedfest krijgt vervolg

Madball, The Accidents, Mad Sin en Backfire bevestigd

De presentatie van het nieuwste album van Peter Pan Speedrock, 'Pursuit Until Capture' is nog maar net achter de rug, of het eerste nieuws rondom de volgende activiteit waarbij de succesvolle Eindhovense band het middelpunt vormt dient zich aan.

Op 8 december vindt voor de tweede keer het indoor festival Speedfest plaats. Plaats van handeling is wederom het Klokgebouw op het voormalige Philipsterrein Strijp-S in Eindhoven. Speedfest is een initiatief van de bandleden van Peter Pan Speedrock en vertegenwoordigt op alle fronten datgene wat zij verstaan onder rock 'n' roll. En blijkbaar hebben ze veel zielsverwanten, want de eerste editie van Speedfest was met 3.000 bezoekers compleet uitverkocht. Om te voorkomen dat er dit jaar weer velen aan de deur teleurgesteld moeten worden is voor het vervolg op het droomdebuut de capaciteit met 2.000 bezoekers vergroot door er een extra hal bij te betrekken. De eerste bands die ervoor moeten zorgen dat 5.000 bezoekers hun weg vinden naar het Klokgebouw zijn ondertussen bevestigd.

Naast de gastheren van Peter Pan Speedrock staan onder meer de Amerikaanse hardcore-grootheid Madball, hun Maastrichtse evenknie Backfire, de Duitse psychobillies van Mad Sin en het Zweedse punkrock gezelschap The Accidents op het programma. De complete line-up van Speedfest zal uiteindelijk tien acts omvatten, verdeeld over twee podia.

Voor meer informatie over het festival zie www.speedfest.nl en www.myspace.com/speedfest



Ingezonden persbericht