Digitale Gemeente Houten

SaLata op tweede try-out van Jazzin' Houten

zaterdag 17 november 2007 - Bron: Jazzin Houten

HOUTEN - Na het redelijke succes van de eerste editie, begin november, komt de band SaLata op zaterdag 8 december de tweede try-out van Jazzin' Houten opluisteren.
Jazzin' Houten is een initiatief van Companion Events en Restaurant de Engel, waarbij primair nu twee avonden zijn georganiseerd om te zien of een maandelijkse live-jazz avond haalbaar. Jazz is landelijk behoorlijk in het nieuws en niet in het minst door enkele artiesten die zelfs de TOP 40 halen. Maar ook bijvoorbeeld de shows van Paul de Leeuw, waarbij regelmatig een jazz-band komt optreden. Overal in het land komen er steeds meer jazz-podia bij, waar ook het publiek zich steeds meer laat zien. De heerlijke ongedwongen en ontspannen sfeer dragen daar zeker aan bij.

Het enthousiastme van het publiek bij de eerste keer gaf in ieder geval reden om ook de tweede avond door te zetten. Daarna gaan de organisatoren kijken of er vanaf januari 2008 iedere maand een band kan komen optreden. Belangstelling van de zijde van landelijk optredende artiesten is er voldoende, net als van regionale bandjes. Als de organisatie er voor kiest om door te gaan in 2008, komen er nog enkele speciale bands optreden. Jazzin' Houten probeert een brede programmering te maken op het gebied van jazz.

Uit de regio komt ook de band van 8 december: SaLata. Een heuse Latin-Jazzband, die zeker een swingend optreden zal geven. De Latin-Jazz groep Salata is opgericht in 2005 en geeft een eigen invulling aan bestaande nummers met authentiek klinkende ritmes, daarmee zowel prettig als achtergrondmuziek, als ook om op te dansen. Salata heeft een uitgebreid repertoire van jazzy songs en heerlijk kabbelende bossanova's. een vlotte samba, aangevuld met pittige salsa en merengue. De songs zijn veelal gecomponeerd in het begin van de vorige eeuw. Deze composities vormen de basis voor de stijl van Salata: enerzijds beheerst en rustig, zodat men elkaar kan verstaan en anderzijds spetterend en uitnodigend om te dansen.

Bezetting: Zang en percussie Erica van Denzel, Tenor Sax: Roy Niamut, Toetsen: Letty Annokkee, Conga en percussie: Elko Petten, Drums: Richard Andreas, Timbales en percussie: Ruben van Rijn, Bas: Arien van Denzel.

Alle avonden van Jazzin' Houten beginnen om 21.30 uur terwijl om 21.00 uur de zaal van Restaurant de Engel open gaat.
De entree is slechts 5 euro per persoon en kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de zaal en via de www.jazzinhouten.nl.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).