Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 6 december 2007

Live video webcast Grote Prijs van Nederland Hip-Hop/RnB finale Bekijk de wedstrijd gratis op Fabchannel.com

Zaterdag 8 december vindt alweer de 22e editie van de Grolsch Grote Prijs van Nederland plaats. Zoals elk jaar zendt online concert zender Fabchannel.com ook dit jaar de competitie tussen de Hip-Hop/RnB artiesten live, in beeld en geluid, uit. De gehele show wordt gratis uitgezonden op www.fabchannel.com/grote_prijs_hiphop_rnb 19:15 uur.

Na een halve finale in Utrecht, Haarlem en Zwolle, volgt nu de finale van Nederlands oudste, grootste en beruchtste popcompetitie, de Grolsch Grote Prijs van Nederland. In de Hip-Hop/RnB finale nemen Bizz Banascus, Kleine Jay, Ganza, Dio, Ghetto Flow en Skenkie het tegen elkaar op in hun strijd om de felbegeerde popprijs.

In de finale staan drie Engelstalige mc's; Bizz Banascus met zijn soulvolle, rauwe Hip-Hop, Dio die zich liet beïnvloeden o.a. Biggie, Jay-Z en Eminem en Ganza die Wu-Tang, KRS-ONE en Ice Cube als invloeden noemt. Ook de Nederlandstalige Hip-Hop is vertegenwoordigd met Kleine Jay, die sinds 1999 actief is en Skenkie die zijn muziek met een flinke dosis humor weet te brengen. Naast al deze MC's doen ook de drie heren en dame van Ghetto Flow een gooi naar de titel met wat gezien wordt als één van Nederlands beste Reggaeton acts.

Achteraf wordt de opname van de de Grote Prijs Hip-Hop/RnB wedstrijd toegevoegd aan het online archief van Fabchannel, je kunt het daar op elk gewenst tijdstip terug kijken.

Fabchannel zendt wekelijks concerten en lezingen in Paradiso en Melkweg uit op het internet. Naast live webcasts biedt Fabchannel een online archief aan, waar muziekliefhebbers de keuze hebben uit ruim 800 volledige concerten. In dit archief staan concerten van artiesten als Appa, Blaxtar, Opgezwolle en Jawat!.

http:// www.fabchannel.com/grote_prijs_hiphop_rnb

komende webcasts:

11-12-2007 Of Montreal
04-01-2008 Asrai


---