Gemeente Dongen


Agenda gidswandelingen december

Zondag 9 december, Dorpswandeling Dongen: Kerk- en Kloosterroute

Startend bij de oudste geschiedenis rond de Oude Kerk, laat de Kerk- en Kloosterroute de impact zien van de religieuze ordes die sinds 1800 deel uitmaken van de Dongense gemeenschap. Vooral het onderwijs is hier zo ruim vertegenwoordigd dankzij de niet aflatende inzet van de religieuzen. In het van oudsher katholieke dorp Dongen vinden we nog tot op de dag van vandaag de sporen van dit verleden. Tijdens de wandeling zien we ook de weerslag van de glorietijd van de leerindustrie terug in de architectuur en lommerrijke, verstilde plekken in het centrum. Een afwisselende wandelroute, die ongeveer twee uur duurt.

Zin om een frisse neus te halen? Kom dan op zondag 9 december om 13.00 uur naar het Dongha museum, Kerkstraat 33 in Dongen. Kosten: 2,- per persoon. Om teleurstellingen te voorkomen kun je je van tevoren het beste even telefonisch aanmelden via het Dongha museum, 0162 - 38 71 94.

Zondag 16 december, Dorpswandeling 's Gravenmoer

's Gravenmoer behoort van oudsher tot de Hollandse enclave De Langstraat, net als de dorpen Raamsdonk, Waspik, Capelle, Sprang en Besoyen. Gelegen aan het front trotseerde dit dorp in de Tachtigjarige oorlog zowel de Spaanse als staatse troepen, maar bleef desondanks als een parel aan de Dongestroom schitteren. De gids voert je langs de sfeervolle oude huizen en boerderijen, waarbij de centraal verstild gelegen oude kerk het kroonjuweel vormt in dit door de turfhandel eens zo bekende dorp.

Zin om 's Gravenmoer beter te leren kennen? Kom dan op zondag 16 december om 13.00 uur naar de parkeerplaats van restaurant SED aan de Hoofdstraat in 's Gravenmoer. Kosten: 2,- per persoon. Om teleurstellingen te voorkomen kun je je van tevoren het beste even telefonisch aanmelden via het Dongha museum, 0162 - 38 71 94. In restaurant SED kun je op eigen kosten een kopje koffie nuttigen; parkeren is gratis.

Laatst gewijzigd: 27-11-2007