Benefietfeest HHumanlink: een dialoog tussen Nederland en Afrika

27/11/2007 15:48



Humanitas



HHumanlink organiseert op zondag 9 december een benefietfeest in Bitterzoet, Spuistraat 2, Amsterdam. Verschillende Afrikaanse en door Afrika geïnspireerde artiesten zullen optreden om bewustzijn te creëren voor HHumanlink. De entree bedraagt 15 euro.

De deuren gaan open om 16.00 uur, waarna de Ethiopische jazzformatie Oruga zal starten met hun combinatie van westerse en Ethiopische ritmes. Vervolgens geeft HHumanlink het podium aan de Kenyan Performing Arts Group. Zij hebben een uitwisseling met HHumanlink. Hun dans- en muziekstijl is een combinatie van het westen en Afrika.

Vanaf 20.00 uur betreedt Ntjamrosie het podium. Zij is geboren in Kameroen en haar muziek is een mix van wereldmuziek, jazz, R?, soul, latin en pop. Haar West-Afrikaanse roots gecombineerd met deze verschillende invloeden, laat zien hoe noord en zuid elkaar kunnen inspireren. Zij wordt afgelost door de traditionele West-Afrikaanse beats van de djembé-spelers van Echo Carabane uit Senegal. Cheikh Dieme, de oprichter van Echo Carabane, is momenteel in Nederland voor een tour. De Nu-Mcs zullen hierna het publiek met hiphop en soul kennis laten maken. Zij staan bekend om hun passie, energie en hun vermogen zich aan te passen aan het publiek.

Vanaf 23.30 uur verzorgt DJ Eric Soul van Afrogroov de muziek op de afterparty. Ras Kwame van Radio1- 1xtra BBC maakte over Eric Soul de opmerking: "He's now one of the leading Afro-centric DJ's in the UK if not the leading Afro-Centric DJ..."

Er is de mogelijkheid te genieten van Afrikaans eten. Daarbij worden er films vertoond over de uitwisselingsprojecten van HHumanlink en is er de mogelijkheid de foto-expositie hierover te bezichtigen. Daarnaast zullen er diverse workshops gegeven worden op het gebied van dans en muziek.

HHumanlink is een gezamenlijk project van Stichting Hivos en Vrijwilligersorganisatie Humanitas, de twee H's in de naam onderstrepen dat. Hivos zet zich in voor structurele armoedebestrijding, samen met lokale maatschappelijke organisaties in het Zuiden. De vrijwilligers van Humanitas dragen bij aan een Nederlandse samenleving waaraan iedereen volwaardig mee kan doen.





http://www.hhumanlink.org.