NCRV

30 Hoog

Isa Hoes te gast in 30 Hoog

zondag 9 december

19.45 uur, Nederland 2

Derde gast in 30 Hoog, de zesdelige NCRV-serie
televisievraaggesprekken van Frénk van der Linden is actrice Isa Hoes. Slaagt de interviewer er opnieuw in, in het tijdsbeslag van 25 minuten, onvoorbereid de diepte in te gaan met zijn onbekende gast? De sfeer in de Amsterdamse Mondriaantoren, hoog boven de drukte, is er naar om even afstand te nemen van de waan van de dag. De voorwerpen die ter inspiratie dienen voor dit gesprek zijn een deken, een tekstboek en een trouwring.

Het gesprek gaat over haar meisjesdroom de Barbara Streisand van Nederland te worden. Maar ook vertelt ze over haar tergende onzekerheid, waar ze dagelijks last van heeft en die haar partner Antonie Kamerling haar âmeest afschuwelijkeâ karaktereigenschap vindt. Door yoga zoekt Isa Hoes meer balans in haar leven en ze vertelt opgetogen over de grote sprong voorwaarts: de verfilming van de roman Het hemelse gerecht van Renate Dorrestein, waarvoor zij het scenario schrijft.

Interessant in het vraaggesprek met Isa Hoes zijn de wisselende emoties en zichtbare verscheurdheid tussen angst en durf.