Gemeente Roermond



Trio Traverse speelt romantische muziek in het Stedelijk Museum

Op zondag 9 december vindt er in het Stedelijk Museum Roermond het zesde Cuypers Kamerconcert plaats. Het ensemble Trio Traverse, dat bestaat uit Emmy Stultiens (dwarsfluit), Nicole Heijnen (dwarsfluit) en Josine van Buul (piano), verzorgt tijdens dit intieme kamerconcert het muziekprogramma. Hun romantische repertoire bestaat o.a. uit werk van Sicilienne van G. Faure, Cimarosa, Galuppi en Doppler.

Trio Traverse bestaat uit Emmy Stultiens, Nicole Heijnen en Josine van Buul, die elkaar ontmoetten tijdens de studie aan het conservatorium van Maastricht. Door verschillende vervolgopleidingen ontstond er een tussenpauze, maar sinds 1,5 jaar spelen de dames weer in deze setting. Momenteel staat er een romantisch repertoire op het programma van Trio Traverse, dat ze op zondag 9 december vol verve in het Stedelijk Museum Roermond ten gehore zullen brengen.

Tijdens dit Cuypers Kamerconcert wordt o.a. werk van Sicilienne van G. Faure gespeeld. Dit is zeer bijzonder, want het stuk is oorspronkelijk voor solofluit met piano bedoeld. Het trio heeft een bijzonder arrangement bemachtigd, waardoor dit prachtige werk zondag wordt vertolkt door twee fluiten en piano.

Ook wordt er een concert van Cimarosa ten gehore gebracht. Door een werk van Galuppi op het programma te zetten, besteed het trio tevens aandacht aan de barokperiode.

Tot slot worden er twee werken van Doppler gespeeld. Doppler staat bekend om zijn prachtige bewerkingen voor twee dwarsfluiten en piano, perfect geschikt dus voor Trio Traverse. Kortom een echte aanrader voor de fluitliefhebbers!

Het concert wordt gehouden op zondag 9 december van 11.30 tot circa 12.45 uur. De deuren van het Stedelijk Museum Roermond openen om 11.00 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is 5,- per persoon (inclusief een drankje in de pauze). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl o.v.v. Cuypers kamerconcert. Voor het complete programma kunt u kijken op www.museum.roermond.nl.

Trio Traverse bestaat uit Emmy Stultiens (dwarsfluit), Nicole Heijnen (dwarsfluit) en Josine van Buul (piano).

Programma: het romantische repertoire bestaat o.a. uit werk van Sicilienne van G. Faure, Cimarosa, Galuppi en Doppler.

Tijd: zondag 9 december van 11.30 tot 12.45 uur. De zaal is geopend vanaf 11.00 uur.

Entree: 5,-, inclusief een drankje in de pauze.

Locatie: Stedelijk Museum Roermond, Andersonweg 4, 6041 JE Roermond, 0475 - 333496

De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans projectontwikkeling & Management BV Publicatiedatum: 29-11-2007 Bijgewerkt: 29-11-2007