Gemeente Delft

Rectificatie: In eerder ontvangen persbericht 'Vanaf 9 december nieuwe dienstregeling voor bus en tram' is een deel van de tekst weggevallen. Hierbij ontvangt u het volledige bericht.

Vanaf 9 december nieuwe dienstregeling bus en tram

Op zondag 9 december gaat in Delft de nieuwe dienstregeling van bus en tram in. De routes van de lijnen 69, 80 en 82 zijn gewijzigd. Het boekje Delft Bereikbaar met daarin de nieuwe dienstregeling is afgelopen week huis-aan-huis verspreid door de gemeente Delft. Reizigers kunnen zo nagaan of er voor hen iets verandert zodat zij niet voor verrassingen komen te staan.

De belangrijkste wijzigingen
Lijn 69 rijdt in verband met de werkzaamheden op de Mekelweg heen en weer over de Christiaan Huygensweg en de Schoemakerstraat. De lijnen 80 en 82 rijden in verband met werkzaamheden bij het Reinier de Graaf Gasthuis niet meer over de Apothekersweg en de Brahmslaan, maar over de Reinier de Graafweg en de Jan Thomeelaan. Daarnaast rijden de bussen vanaf Ikea via de Zuidpoort naar station Delft. Daardoor verbinden de lijnen 80 en 82 nu het station met de Markt, de Ikea en Zuidpoort.

Ook al geldt vanaf 9 december de nieuwe dienstregeling, nog tot het einde van dit jaar is het reizen met het OV in Delft (zone 5426) op zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur gratis.

Het boekje Delft bereikbaar 2008 niet ontvangen? Het is gratis af te halen bij de Publieksbalie aan de Phoenixstraat. Het boekje informeert ook over andere vervoerswijzen, de fietsfaciliteiten in Delft en parkeren in de binnenstad. De nieuwe lijnfolders zijn verkrijgbaar bij onder andere het verkoopkantoor van connexxion op Delft Station Centrum. De nieuwe dienstregeling staat ook op www.connexxion.nl en vanaf 9 december op alle haltes.