Circuit Park Zandvoort


---

Winterkampioenschap met Zandvoort 500 van start

Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties.

Zondag 9 december wordt op Motorsport Arena Oschersleben de tweede ronde van de spectaculaire Dutch Winter Endurance Series (DWES) verreden. Voor de vijfde maal zal een bezoek worden gebracht aan het circuit nabij Magdeburg.

In Oschersleben wordt een race verreden over vijf uur met toer- en GT-wagens in de vier gebruikelijke divisies. Divisie I is voor auto's boven 2000cc, Divisie II tot 2000cc, Divisie III de Diesel klasse en Divisie IV de BMW klasse.

Tijdens de wedstrijden dienen per auto minimaal drie pitstops met een rijderswissel plaats te vinden. Tijdens de Zandvoort 500 werd in divisie I de toon gezet door de diverse Porsches in het veld. Echter zijn auto's als de Maserati 3200 GT en de Saker Sportscar geduchte tegenstanders. In Divisie II wordt de hoofdmoot gevormd door auto's als de Renault Clio Sport, Suzuki Swift en de BMW 320i WTCC. Winterkampioenen Rob de Laat en Marcel Broersma leiden de stand in deze divisie. In Divisie III komen auto's als de Volkswagen Golf TDI, de BMW 120D en de Seat Ibiza TDI aan de start. Verdere aanvulling komt van Divisie IV met onder andere de BMW 325i E30 en de fraaie BMW Compact 325.

De inschrijving voor de race in Oschersleben is inmiddels geopend. Zondag 9 december zal om 9.30 uur de baan worden vrijgegeven voor een kwalificatie over 20 minuten. Om 10.45 uur zal de race van start gaan.

Doc Word Document
Grootte: 25.5K bytes

Jpg Hi-res foto
Grootte: 514.3K bytes


* Persberichten overzicht

IFRAME: http://ads.cpz.nl/abmw.aspx?z=4&isframe=true&autorotate=true

© Copyright 2007 Circuit Park Zandvoort. ® All rights reserved. | Privacy Policy