RTL Group

Op de koffie bij Robert ten Brink en Mireille Bekooij in speciale 'Koffietijd!'

Speciale uitzending in teken van Cordaid Mensen in Nood

In de feestelijke, gezellige en warme december-maand komt RTL 4 op zondag 9 december met een speciale aflevering van 'Koffietijd!'. Na het succes van vorig jaar, presenteert Mireille Bekooij ditmaal met Robert ten Brink, een drie uur durende live-uitzending waarin zij verschillende gasten zoals Bastiaan Ragas, Michael Boogerd en Mart Visser op de koffie krijgen. Deze 'Koffietijd!' staat naast de koffiegasten, het boodschappenspel en alle andere herkenbare onderdelen vooral in het teken van het werk van Cordaid Mensen in Nood.

Zo reist Manuëla Kemp af naar Peru. Zij bezoekt daar de slachtoffers van de zware aardbeving die in augustus 2007 plaatsvond. Vierhonderduizend mensen raakten dakloos. Cordaid Mensen in Nood helpt ruim drieduizend families aan een tijdelijk huis, installeert gaarkeukens en verleent microkredieten, zodat men weer een eigen inkomen heeft om iets op te bouwen. Mireille is onlangs naar Malawi gegaan. In dit land maken droogteperiodes en heftige overstromingen het vooral voor de arme bevolking moeilijk om aan eten te komen. Veel kinderen lijden hierdoor aan structurele ondervoeding. Door de mensen daar te voorzien van datgene waarmee ze hun eigen voedsel kunnen verbouwen, blijft hen veel leed bespaard.

In deze speciale aflevering van 'Koffietijd!' wordt een beroep gedaan op de kijker om donateur te worden en Cordaid Mensen in Nood te helpen met het creëren van een nieuwe start voor de mensen die het nodig hebben.

Uitzending: RTL 4, zondag 9 december, tussen 11.00 en 14.00 uur.
---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen bij RTL Nederland Mediadocumentatie, (035) 6718 553. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van der Klugt, RTL Nederland Communicatie via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl.