Nieuwe vloot Amstelland en Meerlanden wordt 'gedoopt'

05/12/2007 12:10



Connexxion Nederland NV



PERSUITNODIGING

Datum: 5 december 2007
Kenmerk: HO/ 07.097

Nieuwe vloot Amstelland en Meerlanden wordt 'gedoopt'

Graag nodig ik u uit voor de presentatie van de nieuwe busvloot in Amstelland en Meerlanden op 8 december a.s. vanaf 16.00 uur. De nieuwe vloot van Amstelland en Meerlanden zal door Leen Verbeek, lid Dagelijks Bestuur Stadsregio Amsterdam, en Frank Janssen, lid Raad van Bestuur Connexxion, worden gedoopt. Hiermee wordt het officiële startsein gegeven voor de nieuwe concessieperiode. Vanaf 16.00 uur zijn vertegenwoordigers uitgenodigd van Stadsregio Amsterdam, Provincie Noord-Holland en van de diverse gemeenten in het gebied Amstelland en Meerlanden. Ook vertegenwoordigers van reizigersorganisaties en Luchthaven Schiphol zijn aanwezig. Om exact 16.45 uur zal het officiële gedeelte beginnen met aansluitend een fotomoment. De bijeenkomst vindt plaats op het voormalige Floriade-terrein, Stelling 1 in Vijfhuizen.

Met de nieuwe concessie wordt er 60% meer vervoer aangeboden aan de reiziger. Wat gaat er verder nog veranderen:


- Een geheel nieuwe rolstoel toegankelijke busvloot met informatieschermen en halteafroep.
- Nieuwe Zuidtangentverbinding van Nieuw-Vennep via Schiphol naar Amsterdam WTC
- Nachtverbinding op de Zuidtangent

- Voor veel verbindingen hogere frequenties, zoals Zuidtangent elke 6 minuten een bus
- Marketingacties zoals de MeerRittenkaart

Op zondag 9 december is er voor belangstellenden een Open Dag met vele attracties en historische bussen. De Open Dag wordt gehouden van 12.00 tot 16.00 uur.

Aanmelden voor de bijeenkomst van 8 december kan bij Herman Opmeer, h.opmeer@connexxion.nl of 06 -463 77 464.

//////////////////////////////////////////

Connexxion, onderdeel van Transdev, is marktleider in het regionaal personenvervoer in Nederland. Zij heeft haar vervoersactiviteiten georganiseerd in de onderdelen Openbaar Vervoer, GVU, Hermes, Novio, Taxi Services, Tours en Water. Techno Service Nederland verricht onderhoud aan bussen en vrachtwagens. De totale omzet voor 2007 zal meer dan 1 miljard euro bedragen. Connexxion telt 14.259 medewerkers. De vloot van Connexxion bestaat uit 2.980 bussen, 182 touringcars, 3.640 taxi's en taxibussen, 26 ambulances, 27 trams, 25 vaartuigen en 7 treinen.





http://www.connexxion.com