Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

LUCKYUNLUCKY in Villa Zebra

Tot vrijdag 9 december hangt in Villa Zebra op de Kop van Zuid een nieuwe tentoonstelling in de Kindergalerie:LUCKYUNLUCKY. Een kunstproject van Lisa van Noorden.

Kindsoldaten
De kunstenares trekt zich het lot aan van kindsoldaten in oorlogsgebieden en brandhaarden overal ter wereld. In portretten en verhalen worden de vaak levensbedreigende problemen en dilemmas van kindsoldaten uit landen als Sierra Leone, Uganda en Colombia vergeleken met de miniproblemen van kinderen uit landen als Canada, Noorwegen en Nederland. Enorme tegenstellingen die mensen alleen maar tot nadenken stemt.

Omkering
LUCKYUNLUCKY is gebaseerd op het omkeringprincipe: waar volwassenen kinderen wapentuig aanreiken om een oorlog te beslechten, stelt de kunstenaar volwassenen speelgoed beschikbaar dat (indirect) bijdraagt aan de herintegratie van kindsoldaten in de eigen of nieuwe sociale omgeving. De 24 portretten vormen de basis van het project. Daarnaast zijn van alle 24 geportretteerde kinderen knuffelpopjes gemaakt. Zo confronterend als de doeken zijn, zo benaderbaar zijn de knuffelpopjes.

Openingstijden
Villa Zebra is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Naast LUCKYUNLUCKY is in Villa Zebra ook de tentoonstelling HUIS te zien (t/m 31 augustus 2008). Kijk op de website van www.villazebra.nl voor actuele informatie. Of kijk op www.lucky-unlucky.com voor meer informatie over het kunstproject. Villa Zebra Stieltjesstraat 21 Rotterdam, telefoon (010) 241 17 17; e-mail: post@villazebra.nl

.